Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Tatai Regionális Katonazenekari és Toborzó Fesztivál

Sajtótájékoztató

 

A Víz, Zene, Virág Fesztivál keretin belül kerül megrendezésre a Tatai Regionális Katonazenekari és Toborzó Fesztivál 2009. június 26-27-28-án.

 

Michl József , Tata Város Polgármestere köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit. Örömét fejezte ki, hogy Katonazenekari Fesztivál szerves részét képezi a Víz, Zene, Virág Fesztiválnak. A honvédség „legbékésebb hadteste” a zenekar, amely szervesen illeszkedik 3 napos rendezvény filozófiájába.

 

Esőssy András a Víz , Zene, Virág Fesztivál Egyesület elnöke a Polgármesteri Hivatal Dísztermében megrendezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Magyar Honvédség és a Víz,Zene, Virág Fesztivál Egyesület évek óta jó kapcsolatot ápol egymással. Rendezvényük skáláját minden évben színesítik a Honvédség programjai és ezt a közönség el is várja, hiszen nagy érdeklődés övezi ezen produkciókat. Idén örömmel fogadták be a fesztivál programjai közé a Regionális Katonazenekari és Toborzó Fesztivált, és ennek keretén belül a térzenét, a katonazenekarok felvonulását és az összevont zenekari koncertet.

 

Kocsi László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs és Toborzó Főosztály munkatársa tudatta a sajtó képviselőivel, hogy a Magyar Honvédség rendszeresen, idén 8 település Önkormányzatával együttműködve (Kaposvár,Budapest, Győr, Székesfehérvár, Szentes, Tata, Szolnok, Hódmezővásárhely ) szervez katonazenekari Fesztiválokat.

 

Külön kiemelte, hogy idén Tatára látogat a Magyar Honvédség Központi Zenekara.

 

Ez első alkalommal történik meg a zenekar történetében, hiszen regionális fesztiválokon nem szoktak részt venni. A regionális katonazenekari és toborzó fesztiválok programjai, így a tatai rendezvény is a kulturális élmény nyújtása mellett jól szolgálják a honvédség népszerűsítését, a „katonai imázs „ növelését, a toborzást, a pályára irányítást.

 

Balázs Atttila, Magyar Honvédség Tatai Helyőrségi Zenekar karmestere kiemelte, hogy a magyar történelem, a magyar hagyomány szerves részét képezi a katonazene. Ezért is tartja kiemelkedően fontosnak, hogy idén a Víz, Zene, Virág Fesztivál keretén belül kaptak helyet a katonazenekarok produkciói.

 

Az egyes fellépések időpontjairól a Programfüzetből értesülhetnek az érdeklődők.