Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

A betegekért, a gyógyulásukért tesznek

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek

Az anyák megmentőjeként emlegetett Semmelweis Ignác tiszteletére kijelölt ápolók napján köszöntik az egészségügyi dolgozókat országszerte minden évben. A tatati városházán Tatai Tóth András országgyűlési képviselő és Michl József polgármester fejezték ki hálájukat a térség polgárai nevében az áldozatos munkájukért orvosoknak, ápolóknak, védőnőknek, a rendelőkben, kórházi osztályokon odaadó munkájukat végző szakembereknek.

A meghívottakat Czunyiné dr. Bertalan Judit humán szolgáltatási irodavezető köszöntötte, majd dr.Laky Zoltán kórház igazgató szólt kollégáihoz. A szakkórház működik, s a nehézségek ellenére a dolgozók helytállnak _ szögezte le Laky főorvos. A frissiben kinevezett vezető ígéretet tett arra, hogy minden erejével küzd a kórház megmaradásáért és a későbbeni fejlesztésekért is megtesz mindent. Tatai Tóth András országgyűlési képviselő utalt az egészségügyben történt átalakításokra, amelyek nem kevés feszültséggel jártak Tatán is. A képviselő kijelentette: a szakma helyi képviselői erősen szorgalmazták egy olyan rendelőintézet működését, amely a mai igényeknek megfelelően látja el a város és környéke járóbetegeit, valamint olyan fekvőbeteg kórház megtartását, amely a leggyakoribb belgyógyászati betegségek helyben történő gyógyításának megfelel. Michl József polgármester személyes hangütésű köszöntőjében Semmelweis Ignác életét idézte, amelynek során a nagyszerű orvos sok kis apró felfedezésből, találmányból eljárásból alkotott óriási életművet, idézett elő korszakos változást az egészségügyben. A polgármester a napi szolgálatukat teljesítő egészségügyiek munkáját a nagy elődéhez hasonlította, amennyiben a szenvedések, kínzó fájdalmak pillanatnyi enyhítésével az életükért küzdők, a betegségekkel viaskodók nehézségeit képesek enyhíteni.

Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester dr. Eigner György főorvosnak Lévai Ádám Tatai madonna című festményét nyújtotta át. Eigner György a kórház előző igazgatója, dr. Pálos Lajos nyugdíjba vonulását követően megbízott vezetőként irányította a kórházat, áldozatos munkájáért a művész alkotásával fejezte ki köszönetét a város. Tata hét körzeti védőnője a Gyermekbarát város jegyében munkájukat megkönnyítendő kis méretű, hordozható számítógépet, notebookot kapott, személyes használatra.

Schmidt Zoltánné EKG asszisztens és Turzáné Olajos Éva felnőtt szakápoló, a belgyógyászati és a kardiológiai rehabilitációs osztály munkatársai igazgatói dicséretben részesültek. Eredményes munkájáért további igazgatói dicséretben részesült Farkas Anna, a belgyógyászati és diabetológiai szakrendelő szakasszisztense, dr. Frankó Andrea, a kardiológiai rehabilitációs osztály osztályvezető főorvosa és dr. Nyikus Ilona, a röngten osztály osztályvezető főorvosa.

Negyvenéves jubileumi jutalomban részesült Verle Ferencé takarítónő, a krónikus belgyógyászati osztály dolgozója. Harmincéves munkaviszonya alapján jubileumi jutalmat kapott Jeges Zoltán boncmester, a kórbonctan dolgozója. Huszonöt évi egészségügyi munkájáért jutalmazták Kósa Vincénét, a háziorvosi ügyeleti szolgálat asszisztensét, valamint Váli Katalint, a kardiológiai rehabilitációs osztály felnőtt szakápolóját.