Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Magyar győzelemmel zárult a szlovákok elleni meccs

Győzelmi mámor a szlovákok ellen a 91. percben lőtt góllal. A Tatán lejátszott mérkőzésen kétezer néző előtt nyertek a magyar fiatalok, és csoportgyőztesként jutottak tovább az elitkörbe. (2009.09.30.) Magyarország – Szlovákia 1-0 (0-0) Szerdán befejeződött a hazai rendezésű U17-es Eb-selejtezőtorna. A mieink Szlovákiával mérkőztek meg Tatán, s Vass Patrik 91. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertek, ami azt jelenti, hogy válogatottunk csoportelsőként, két győzelemmel és egy döntetlennel veretlenül jutott tovább a jövő tavaszi elitkörbe. A nap másik meccsén, Telkiben Luxemburg 3-2-re múlta felül Albániát, megszerezve a harmadik helyet Szlovákia mögött.

 

A magyarok összeállítása: Abu Attila - Poór Patrik, Tóth Ferenc, Tar Zsolt, Bodó Norbert - Földes Milán (Szolga Máté a 62. percben, Kállai István (Kapacina Valér a 74. percben), Nagy Gergő, Vass Patrik - Serfőző Bence, Erdélyi László (Károly Bálint az 51. percben). Szövetségi edző: Zsivoczky Gyula A mieink végig irányították a játékot, nyomás alatt tartották a szlovák gárdát, de hiába alakítottak ki számos helyzetet, a gólra az utolsó, azaz a nyolcvanadik percig kellett várni - ekkor Vass Patrik egy lövés után lepattanó labdát helyezett közelről a hálóba.

 

Győzelmünk révén megelőztük az eddig a csoport élén álló szlovák együttest, amely a második helyen jutott tovább. - A csoportelsőség megszerzése volt a célunk, örülök, hogy győzelemmel sikerült feledtetni a Luxemburg elleni pontvesztést - nyilatkozta a találkozót követően Zsivoczky Gyula. - Masszív, szervezett gárdával találkoztunk, de végig fölényben voltunk és megérdemelten nyertünk. Két év után végre ismét csoportelsőként jutott be az elitkörbe a csapat és ennek nagy jelentősége lesz majd a sorsolásnál. Köszönetet szeretnék mondani Tatának, amely kiváló házigazdája volt a tornának. Különösen a város vezetésének, az élen Michl József polgármester úrnak és Komáromi Lajosnak, a THAC elnökének. Valamikor itt katonáskodtam, azóta szeretem Tatát, amely most szép eredményünknek a házigazdája is volt.

A nap másik mérkőzésén Luxemburg kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re verte Albániát.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 7 pont 2. Szlovákia 6 pont 3. Luxemburg 4 pont 4. Albánia 0 pont

(forrás: www.kemsport.hu)