A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Lovak és emberek – utcai lovas parádé és ismerkedés a lóval most szombaton

A 2009. október 17-én megrendezésre kerülő lovas esemény célja a lakosság érdeklődésének felkeltése a tatai lovas élet fejlesztésével és a lóval, lótartással kapcsolatban. A program 9 órakor lovas parádéval kezdődik, melynek során a Kossuth téri városközpontból indulva az Építők parkjáig hintók és lovasok köszöntik Tata lakosságát.

Gyülekezés, felállás az Eszterházy lovardánál, Fazekas utca, Tornyos presszó, Kocsi utca, Kossuth- tér, Kőkúti Iskola- előtti gyepes területen ló simogatás, alma etetés – vissza a Kossuth-térre, -Várárok, -Ady E. úti patikánál Ady E. u.- Mária-képnél a Grill előtti szerviz út, Építők Parkja – ló simogatás Vissza: Grill szerviz út, Ady E. u. – Körforgalom- Május 1 u- Piactér.

 

11 órakor néhány tatai lovarda lehetőséget biztosít ingyenes belépésre, vezetővel történő lósimogatásra, a lovak megtekintésére.

Ezek a következők:

  • Fenyő Lovas Klub, Tata, Új-hegy, Zsellér-dűlő
  • Táltos Lovas Klub, Tata, Fekete u.
  • Pintér Zsolt, Tata, Naszályi u.

14 órai kezdettel Tata lovas történelme címmel helytörténeti sétára invitálják az érdeklődőket. A gyülekező helyszíne a Kastély tér. A séta célja a figyelem felhívása a korábbi gazdag és nemzetközi színvonalú lovas élet örökségére. A sétához csatlakozók együtt tekintik meg a tatai lovaskultúra egykori helyszíneit, emlékhelyeit szakértő vezetésével. A program során lehetőség nyílik a lovak simogatására, a lótartással kapcsolatos információk beszerzésére. A lósimogatáshoz mindenki hozzon magával sárgarépát vagy almát!

ROSSZ IDŐ ESETÉN a séta helyett  a Tata lovas történelméről szóló előadást hallgathatják meg az érdeklődők a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban Cseh Julianna előadásában.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!