Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Labdarúgó Eb: Tatán győztek lányaink

Női U17-es válogatottunk győzelemmel mutatkozott be a Tatai HAC-pályán az Európa-bajnoki selejtező első mérkőzésén. Magyarország-Horvátország 3-2. Szombaton 14.30-kor lesz Tatán a norvég-magyar csoportrangadó.(2009.10.12.) Magyarország-Horvátország 3-2 (2-2)

 

Aschenbrenner Réka - Tóth Barbara, Beke Adrienn, Jakab Kata, Pinczi Anita - Vidács Krisztina - Szőke Zita (Sándor Zita a 65. percben), Csiszár Henrietta, Pulai Lilla (Bereczki Orsolya az 55. percben), Szabó Boglárka - Mosdóczi Evelin.Szövetségi edző: Kiss László.

A magyar gólok szerzői: Szabó Boglárka, Mosdóczi Evelin, Szőke Zita. A másik mérkőzésen Telkiben Norvégia 5-0-ra győzött Görögország ellen. Az egész délelőtt ömlő eső miatt aggódtak a rendezők, vajon alkalmas lesz-e a gyepszőnyeg a találkozó lejátszására. Nos, a THAC-pálya talaja nem véletlenül híres, nagyszerű talaj fogadta a pályára lépő csapatokat. Csak a korai kezdés (14.30) nyomai látszottak meg, ugyanis munka lévén lassan szállingóztak a szurkolók a mérkőzésre. Aztán a második félidőre már összejö9tt mintegy 800 néző. Komáromi Lajos, a házigazda klub elnöke megjegyezte, remélhetőleg a fiúk U17-es sikere után a lányok is kitesznek magukért a vizek városában. Jól kezdtünk, Szabó Boglárka már a hetedik percben a kapuba talált, majd a 15. percben Mosdóczi Evelin növelte kettőre előnyünket, ami azonban a szünetre elfogyott: a játékrész második felében a horvátok két szerencsés góllal egyenlítettek

A második negyven percben a magyar csapat nagy fölényben futballozott, s bár jó néhány helyzetet kihagyott, egyet azért értékesített: az 51. percben Szőke Zita alakította ki a 3-2-es végeredményt. - Szoros győzelmet arattunk, a játék képe alapján a gólkülönbség sokkal nagyobb is lehetett volna - nyilatkozta honlapunknak a mérkőzés után Kiss László. - A legfontosabb az, hogy megszereztük a három pontot, bízom abban, hogy szerdán, Görögország ellen is sikeresek leszünk.

A torna további műsora: Október 14., szerda Horvátország - Norvégia, Tata, 14.30 Magyarország - Görögország, Telki, 17.30 Október 17., szombat Norvégia - Magyarország, Tata, 14.30 Görögország - Horvátország, Telki, 14.30 A mérkőzésekre díjtalan a belépés.(szöveg és kép: Péntek Sándor)