Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

A legkisebbek véleményét is meghallgatták

A Gyermekbarát város program keretében már második alkalommal rendeztek Tatán diák-közmeghallgatást. A fórum – a felnőtt változathoz hasonlóan – a diákok panaszaira, javaslataira, kéréseire keresi a választ.

 

Minden iskola képviselteti magát elsőtől hatodik osztályig. A gyerekek egy kérdőívet kaptak előzetesen, melyet kitöltöttek és az ifjúsági referens ez alapján állította össze azokat a témaköröket, melyek leggyakrabban felmerültek. Természetesen itt helyben is kérdezhetnek, és mi megpróbálunk legjobb tudásunk szerint válaszolni, illetve segíteni a gyerekeknek – tájékoztatott Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester, a fórum elindítója.

Fontos, hogy az ifjúság már általános iskolás korban megismerkedjen jogaival és kötelezettségeivel egyaránt, hogy a későbbiekben, felnőttkorban a demokrácia gyakorlásával is tudjon élni.

A közmeghallgatáson Michl József polgármester és Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester mellett dr. Czunyi Zoltán, dr. Pető Emil és dr. Varga András képviselők is részt vettek, s örömmel tájékoztatták a gyermekeket az őket érintő fejlesztésekről, újdonságokról, lehetőségekről. Hosszabb lélegzetű választ igénylő kérdés esetén természetesen szívesen fogadják a diákokat a polgármesteri hivatalban, sőt a képviselő-testület üléseire is bármikor ellátogathatnak az érdeklődők.

A gyerekek érdekes kérdéseket intéztek a polgármesterhez, többek között a THAC-pálya további sorsáról, a közbiztonságról, gyalogátkelőhelyek létesítéséről, az új zeneiskoláról, a város tisztaságának javításáról érdeklődtek. Mindebből kiderült, hogy a tatai kisdiákok rendkívül tájékozottak a városban zajló eseményekről, s szívükön viselik lakóhelyük sorsát.

A fórumon jelentette be Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester, hogy a Kőkúti és a Vaszary Iskola ebédlője – mely jelenleg leginkább az üzemi étkezdékhez hasonlítható – hamarosan megújul, s kulturált étterem fogadja majd az iskolásokat.