A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A város ügyeiről, testületi határozatokról - első kézből, röviden

A december 16-iki testületi ülésen hivatalosan is bejelentették: lemondott Boda Balázs, az MSZP listájáról mandátumot nyert helyhatósági képviselő. A frakció egyelőre nem nevezte meg, kit javasolnak a helyére. Sürgősséggel tűzte napirendjére a testület az Önkormányzati Minisztérium által kiírt ökoprogramot, amely a távfűtéses lakások szigetelésére, hőfogyasztásának mérésére és szabályozására alkalmas eszközökre soron kívüli pályázatot írt ki.

A programhoz csatlakozott Tata is, három hónapig várják a kérvényeket. A korszerűsítéshez, eszközbeszerzéshez szükséges önerő híján nem kell bankhoz, hitelhez folyamodniuk az igénylőknek, azt a távhőszolgáltatótól kérelmezhetik! Ha a kedves tatai polgárok és a város hírei iránt érdeklődők tovább folytatják az olvasást, néhány fontos határozatról olvashatnak röviden, többek között az Angolpark sikeres pályázatáról, valamint a Gyermekbarát város címért dolgozó Tata minisztériumi elismeréséről is. Az utolsó önkormányzati ülésen az adventi hangulatot a Geszti óvodások szívmelengető karácsonyi műsora teremtette meg, Vas Judit óvodavezető és munkatársai közreműködésével

A tervezett Tata-kártya rendelet-tervezetét megismerhették a képviselők. Michl József polgármester elmondta, valamennyi, hat évesnél (!) idősebb tatai polgár kaphat Tata-kártyát, amellyel kizárólag sport- és kulturális jellegű szolgáltatásokat vásárolhat magának, továbbé a Tatán tanuló diákok is részesülnek a tervek szerint a választási lehetőséget és támogatást tartalmazó kártya bizonyos kínálataiból.

A tatai Új úti bölcsőde bővítéséhez, fejlesztéséhez benyújtandó pályázathoz szükséges ötmillió forintos önerőt megszavazta a testület. Ugyanígy a szociális alapellátás fejlesztése címén kért a polgármester hozzájárulást képviselőtársaitól, hogy az időseknek napközi otthont alakíthassanak ki a kistérségi fenntartású intézményben, emelet ráépítéssel. Ökoturisztikai központot szándékoznak kialakítani az Öreg-tavi kajakháznál, bakancsos, kerékpáros, vízi turistáknak, az Építők parkjában parkolóhelyeket is kiszorítanak a pályázati forrásokból. Egy vállalkozó kalandparkot kíván építeni, szintén az Építők parkja kiserdejében _ az imént felsorolt előterjesztéseket megszavazta a testület.

A Kossuth tér rehabilitációja kapcsán a Magyar Postához fordul kéréssel az önkormányzat, ugyan már, ne hagyja csúfoskodni a szép tér közepén a lerobbant tulajdonát! Az Angolpark rehabilitációjának nyertes pályázata alkalmából ünnepileg is megpecsételték a támogatási szerződést a Közép-dunántúli Regionális Ügynökség és Tanács képviselőinek részvételével. A gyermekbarát város címért munkálkodó Tata a Szociális és Egészségügyi Minisztériumtól egymillió forintos elismerő jutalomban részesült, erről számolt be Robozné Schőnfeld Zsuzsanna "gyermekbarát alpolgármester". Alapítványok, egyesületek számoltak be arról, mire fordították az önkormányzattól a részükre támogatásul juttatott forintokat. Osgyáni Zsuzsanna nemzetközi referens és a polgármester Tata szerteágazó testvérvárosi kapcsolatairól terjesztett elő szintén tájékoztatót, amely a nyolc, más országbéli várossal való élő, intenzív együttműködéssel bizonyítja európaiságát, nyitottságát.