Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Gyémánt- és aranydiplomás pedagógusokat köszöntöttek kisiskolások és ősz tanítványok

A Kőkúti Általános Iskolában nagyszerű, sokszereplős karácsonyi darabot mutattak be a negyedik osztályosok a népes közönség előtt december 22-e koraestéjén. A jelmezes, énekes, hangulatos előadással azon pedagógusok előtt is tisztelegtek, akik 50-60 esztendeje vették kezükhöz a tanításhoz szükséges képesítésüket, s évtizedeken át oktatták, nevelték az ifjúságot.

Michl József polgármester és Tatai-Tóth András országgyűlési képviselő nyújtotta át a jelképes ajándékot és oklevelet a megbecsült tanerőknek.

A hatvan évvel ezelőtt végzett, idén gyémántdiplomás Adrián Emilné a vértestolnai iskolából vonult nyugdíjba, Varga Istvánné a Jázmin Iskolában zárta pedagógiai pályáját. Ötven éve végzett, így aranydiplomás lett Hajnáczki Dénesné, a Kőkúti Iskola nyugalmazott tanára, Sóvágó Gyuláné, aki az Eötvös Gimnáziumból vonult nyugdíjba, s Fagyal Imréné, a Vaszary Iskola volt pedagógusa. Nemzedékek fordultak meg a kezük alatt, ők büszkeségei a városnak, a becsület, a tisztesség és az odaadás példamutatói - hangsúlyozta Michl József polgármester.