A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Sakk-matt Szomódon!

Közel ötven kisdiák sürgölődött Szomódon a művelődési házban 2010. január 22.-én az első Szomódi Kistérségi sakkverseny megnyitóján. A Szomódi Általános Iskola szervezésében a települési önkormányzat támogatásával hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a versenyt.

Szeptemberben indult el a kistérség által szervezett sakk-oktatás az iskolában. Zorics Vincéné „Jóka-néni „és Kovács Dávid készíti fel a gyerekeket erre a kitartást és türelmes koncentrálást igénylő szellemi sportra. Ez a verseny az első megmérettetése a Szomódi gyerekeknek és ezért örömmel rendezzük a versenyt mondta el az iskola igazgatónője Beck Ottóné a megnyitójában.
A résztvevő diákok Tarjánból, Banáról, Naszályról, Tatabányai Dózsa Iskolából, a Komáromi Feszty iskolából Tatáról a Vaszary és a Kőkúti iskolából valamint a vendéglátó Szomódi iskolából érkeztek. Három kategóriában indultak a versengő gyerekek. Első és második osztály, valamint a négy-öt-hatodik osztály és a felső tagozatosok. Minden kategóriában az első három helyezett egyedi feliratú érmet a negyedik ötödik és a hatodik helyezett pedig emléklapot kapott. A díjakat Szomód Önkormányzata ajánlotta fel, melyet Cellár József polgármester adott át. A verseny szünetében a szervezők egy kis uzsonnával kedveskedtek a résztvevők számára. A verseny tisztaságára Kovács Dávid és Csórig Róbert versenybíró felügyelt.

 

A verseny eredményei:

 

1-2. osztályosok:

  1. Bányóczki Virág Kőkúti Iskola
  2. Marosi Milán Kőkúti Iskola
  3. Kovács Anett Bana

3-4-5. osztályosok:

  1. Bányóczki Bence Kőkúti Iskola
  2. Feldmüller Attila Szomódi Iskola
  3. Gönczi Gábor Vaszary Iskola

Felső tagozat:

  1. Gáspár Dávid Dózsa Iskola Komárom
  2. Mészáros Dóra Vaszary Iskola
  3. Széles János Dunaalmás
  4. Kun Kevin Szomód

A legeredményesebb Szomódi versenyző: Füldmüller Attila

 

Szomód, 2010. január 23.

 

Nemes János