Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

II. Ulászló kardja és "megszólaló" föld alatti források Tatán

Többnyire praktikus ügyekben döntöttek a képviselők a január 27-iki testületi ülésen, jószerivel viták nélkül folyt a határozathozatal. Kaszál József fideszes képviselő ugyan felidézte napirend előtti hozzászólásában, hogy két MSZP-s képviselő kényszerűen távozott a testületből, s reményét fejezte ki, hogy a mai napon mandátumát átvett Sárközi József betölti majd küldetését.

 

 

Az MSZP-SZDSZ-frakcióből nem reagáltak a hozzászólásra, megtörtént az eskütétel. Az év jeles történelmi eseményének megidézése, az 1510. évi tatai országgyűlés kapcsán némi polémia bontakozott ki a felállítandó emlékmű kapcsán, II. Ulászló kardja lesz vélhetően a megörökítendő szimbólum.

 

Az évtizedekkel eltűnt, s mostanra ismét "megszólaló", azaz előbukkanó tatai forrásokról készítenek felmérést a szakemberek, erről tájékoztatta a képviselőket Horváthy Lóránt alpolgármester. Michl József polgármester az ülés végén a nagy hidegre tekintettel kérte, figyeljék egymást az emberek, s a polgármesteri hivatalt tájékoztassák, ha család, barátok híján valahol sürgős segítségre van szükség.

 

Kép: http://www.mommo.hu/media/IIUlaszlo