Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Költözik a Bartók Óvoda, a Juniorka fogadja őket az építkezés alatt

A költözés előtti rendkívüli szülői értekezleten az anyukák is meglepett kiáltást fojtottak el, amint Michl József polgármester közölte, hogy szeptember elején minden bizonnyal beköltözhetnek az új óvodába. A Bartók Béla Óvoda épületéhez február 16-án felvonul a kivitelező, s gyors ütemben nekilát a munkának. A kifüggesztett tervrajzokon látható szépséges új óvoda Makovecz Imre építész organikus stílusában készült a tanítványai által, rusztikus, természetközeli és fantáziadús külseje új gyöngyszeme lesz Tata városának. A Bartók Óvoda vezetője, Virágh Zoltánné Margitka óvónéni meghatottan idézte fel, hogy 34 esztendeje kezdett el dolgozni a most lebontandó oviban. Ez az első és egyetlen munkahelye, amelyet tizenöt éve igazgat. Most a költözködést vezényli le.

Február 15-én már az új helyen, a Juniorka Óvodában kezdi a napi foglalkozást a Bartók ovisok két csoportja. Az új óvodába visszaköltözvén társulnak a Kuckó Óvoda jelenlegi három csoportjával, saját, 150 adagos főzőkonyhájuk is lesz. A kétszintes épületbe liftet építenek, valamint gyógytorna és testnevelő szobákat, s sószobát, amely egyre népszerűbb egészségnövelő eljárást jelent. A legyezőszerű forma, a felhasznált anyagok, s a nap járásának a követése a tájolással _ mind-mind különlegessé teszik a leendő gyermekintézményt.

 

Michl József polgármester beszámolt az óvoda építési költségeiről is. A város pályázaton nyert 150 millió forintot, saját büdzséből pedig 440 millió forinttal toldotta meg a ráfordítandó összeget. A kibocsátott 3,5 milliárd forint értékű kötvényből az önkormányzat kifizette az előző ciklusról maradt 600 milliós hitelt, ezen a tranzakción eleve 100 milliót nyertek. A kötvény költségei 175 millióra rúgtak, viszont az árfolyamnyereségből 500 millió forint folyt be, így gyakorlatilag megalapozták az új óvoda építési költségeit.

 

A héten még működő óvoda február 11-12-én zárva tart, rakodnak, február 13-14-én befejezik a csomagolást. A vezetőnő kérte és köszöni a felajánlott szülői segítséget. Aki nem kívánja az építési időben a Juniorka Óvodába vinni gyermekét, az bármelyik másik óvodát választhatja, hangsúlyozta Michl József polgármester, sehol nem utasítják el a kis jelentkezőket. Február 9-én délután fél négykor közös látogatásra invitálják a bartókos szülőket a Juniorkába, amelynek most igénybe veendő szobáit rendbe hozatta az önkormányzat. Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester kérte a lakók türelmét a gyors ütemű építkezés kellemetlenségei miatt, a szülőket pedig arra biztatta, kísérjék figyelemmel az izgalmas épület alakulását. Szeptemberben itt találkoznak ismét szülők, óvónénik, gyermekek, az új Bartók Béla Óvodában!