Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Elkészült Tata Gyermekbarát Város emblémája

- átadták a nyertes pályázók díjait

Április 3-án, csütörtökön délután a városháza dísztermében hirdették ki, hogy ki az UNICEF ?Gyermekbarát Város? csatlakozást népszerűsítő logó megtervezésére hirdetett pályázatot. Az önkormányzat felhívására 163 diáktól 227 pályamű érkezett. A rendezvényen a pályázat résztvevői, az iskolai diákönkormányzatok képviselői, a Városi Diákönkormányzat tagjai és az intézmények igazgatói is jelen voltak.

Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester elmondta: a zsűri az értékelés során négy pályázatot talált alkalmasnak a továbbgondolásra. Simon Réka (Kőkúti 5.a), Szegfű Liliána (Fazekas 5.o.), Szintai Gergő (Kőkúti 4.a.), Tímár Nikoletta (Talentum 9.a.) munkáit. A rajzok alapján készült grafikai terveket áttekintve a zsűri úgy döntött, hogy Tata ?Gyermekbarát Város? logóját Tímár Nikoletta pályázata alapján készítteti el Görözdi Géza grafikussal. Mind a 4 pályamunka készítője meghívást kapott Tata német testvérvárosában, Gerlingenbe, egy szeptemberi kirándulásra.
A díjátadást követően a diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzatának ünnepélyes aláírására is sor került. A gyermekbarát város 2008-as intézkedési tervének ?Halljunk minden hangot? programjában szerepel a városi diákönkormányzat státuszának, jogállásának ?rendbetétele?. Ennek első lépése az volt, hogy a városi diákönkormányzat február végére megalkotta szervezeti és működési szabályzatát. Ezt márciusban megtárgyalták és jóváhagyták az iskolai diákönkormányzatok. Egyetértésük jeleként az eseményen az iskolai diákönkormányzatok képviselői és az iskolaigazgatók aláírásukkal ellenjegyezték az SZMSZ-t.
A következő lépés az lesz, hogy az immáron jogszerűen működő Városi Diákönkormányzattal Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete együttműködési megállapodást köt, melynek elsődleges célja az, hogy a diákönkormányzat tagjai, és rajtuk keresztül a város gyermekei és fiataljai számára jogot biztosítson az őket érintő döntéshozatali eljárásokban történő részvételre - hangsúlyozta az alpolgármester. Ezt a megállapodást a képviselő - testület az április 30-i ülésén hagyja jóvá.