Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Jól érzik magukat az új helyen

Zökkenőmentesen történt a Bartók Béla Óvoda átköltöztetése a Bacsó Béla útra, a Juniorka épületébe. A szülőknek voltak kisebb félelmeik, ám amikor az első reggelen óvodába vitték gyermekeiket immár az új helyre, rögtön eloszlott minden aggodalmuk. Az óvónők szinte éjt nappallá téve dolgoztak, hogy a legnagyobb rendben történjen a költözés, hogy a nyugodt körülményeket itt is biztosítani tudják.

 

Sikerült is – tájékoztatott Virágh Zoltánné Margitka, a Bartók Óvoda vezetője. S egyben köszönetet mondott Miklós Istvánnénak, a Juniorka Óvoda vezetőjének, hogy befogadták őket erre a néhány hónapra, s maximálisan segítik munkájukat. A Bacsó Béla úton így négy gyermekintézmény működik egy épületben, hiszen a Juniorka Bölcsőde is itt van, valamint a Háztűzőrző családi napközi. A házon még a nyár folyamán átalakításokat és felújításokat végeztetett az önkormányzat, hogy az ötvennégy bartókos gyermeket el tudják helyezni.

Az épületben látogatást tett Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester és Dinga László önkormányzati képviselő, s további támogatásukról biztosította az intézmény vezetőjét.

A két újonnan kialakított szobát sikerült barátságosan berendezni, megtalálni a bútorok és a játékok helyét, feldíszíteni a falakat, hogy otthonosan érezzék magukat a gyerekek. A Bartók Óvoda régi épületét pedig teljesen kiürítették a Városgazda Kft. munkatársainak segítségével. Így már csak el kell bontani, hogy megkezdődhessen az új óvoda építése, mely öt csoportnak fog helyet adni.