Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Ismét jutalmazták a legkiválóbb sportolókat

A Kőkúti Általános Iskolában 13. alkalommal köszöntötték és díjazták Tata legjobb sportolóit. 24 sportágban 277-en vehettek át elismerést. (2010.02.27.) Az elmúlt három évben 88 millió forinttal támogatták a sportot Elismerést kaptak az országos vagy nemzetközi versenyek a dobogósai

 

Népszerű esemény a város legjobb sportolóinak évenkénti köszöntése, díjazása. Hagyományosan a Kőkúti Általános Iskola tornacsarnokában tartják, amelyen idén huszonnégy sportágban 277 utánpótlás korú, felnőtt sportoló, valamint edző és klubvezető vehette át az elismerést.

A Tata legjobb sportolóinak járó érem évente mindig más, de emlékezetes és értékes ereklye. Ezúttal Keresztelő Szent János alakját vésték az impozáns érmére. Azok kaptak elismerést, akik az országos vagy nemzetközi versenyeken a dobogón végeztek. Kőhalmi Zoltán, vendéglátó oktatási intézmény igazgatója kiemelte, hogy a várakozásnak megfelelően megteltek a csarnokban elhelyezett széksorok, sőt még kevésnek is bizonyultak az ülő alkalmatosságok. Ez is bizonyítja, hogy minden díjazott ott akar lenni ezen az ünnepi aktuson.

A baji művészi teremkerékpárosok lélegzetelállító bemutatója után Michl József, Tata polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Eljött az eseményre Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok öttusázó, aki aktív pályafutása befejezése után sem maradt hűtlen a sporthoz. Komoly feladatot kapott, ő dolgozza ki a fiatal generációt sportolásra ösztönző országos projektet, ami a jövő egészségmegőrző programját képezi majd. Eljött az eseményre Rózsavölgyi István, az ötvenes évek kiváló középtávfutója, Tompa Andor, a Tatai Edzőtábor néhány hónapja kinevezett igazgatója, és természetesen ott volt a város két alpolgármestere, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna és Horváthy Lóránt is. Utóbbi, mint a megyei sportszövetségek szövetsége elnöke is képviseltette magát a díjkiosztón.

– Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt évben is tovább gyarapították Tata hírnevét sportolóink – hangsúlyozta a polgármester. – Idén ünnepeljük a Tatai HAC fennállásának századik évfordulóját, amelyet én is nosztalgiaként élek meg. Ebben a klubban vívóként sportoltan annak idején. Önkormányzatunk a lehetőségekhez mérten kiemelkedően támogatja a város sportját, ez az elmúlt három évben 88 millió forint volt. Sajnos, a kormány elvonásai miatt most a sportra is kevesebb jut, de biztos vagyok benne, hogy nem sokáig tart ez az állapot.

 

Az ünnepélyes aktus, az érmek átadása majdnem egy órán át tartott. Többen már évek óta „igényt tartanak” az elismerésre. Így például az autós Hernádi László, a THAC férfi kézilabdacsapata, a kőkútis diák kézilabdások, a helyi vívók, köztük a junior világranglista vezetője, Böjte Szabolcs, az Aréna SE kiváló táncosa, Szalai Vanessza, no és a karate vb-n bronzérmes Czimmermann László. Balogh Gábor még ma is rendkívül népszerű ember. Sokan, különösen a hölgyek közös fotózást kértek tőle. – Tata nekem a második hazám, hiszen annak idején évente két-három hónapot itt töltöttem az edzőtáborban – mondta. – Nemrégiben itt jártam a Kőkúti-iskolában, ahol mintaszerű utánpótlás-nevelés folyik. Sok tatai barátom van, többek között Kovács András, akit most is díjaztak és Kőhalmi Zoltán.

– Tizenharmadik éve köszöni meg önkormányzatunk azt, hogy Tata városának dicsőséget szereztek ezek a nagyszerű emberek – értékelt Horváth Zoltán sportreferens, az esemény főszervezője. – Új rekord született azzal, hogy 24 sportágban 277 kiválóságnak adhatott át díjat Michl József, Horváthy Lóránt, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna és Balogh Gábor. Péntek Sándor