A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Katona Márta és Dezső Marianna elismerésben részesült

A Kossuth- és Széchenyi-díjak átadásával egyidőben március 15-én az oktatási és kulturális miniszter kimagasló színvonalú munkájáért Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át többek között: - Dezső Mariannának, a tatabányai Erkel Ferenc Művészetoktatási Intézmény igazgatójának, - Katona Mártának, a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium igazgatójának.

 

Az idén 19 művésznek ítéltek oda Kossuth-díjat, 20 tudós részesült Széchenyi-díjban, míg a Magyar Köztársasági Érdemrend magasabb kitüntetéseit 26-an vették át a Parlamentben.

A Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetéseinek átadásán Sólyom László köztársasági elnök kiemelte: a magyar nemzet egységét, mint kulturális nemzet egységét kell fenntartanunk és ápolnunk, ezt értessük meg Európával és a szomszéd országokkal is. A köztársasági elnök szerint az egyetemes értékek elismerése mindig az ilyen díjátadás függetlenségét jelenti a napi politika történéseitől. „Jelenti azt, hogy akármi van ott kint, a kordon akármelyik oldalán, ez egy szigete a békének és az értékeknek, és az állandóságnak, amelyet nagyon meg kell becsülnünk, és amiben a jövőt tekintve is bíznunk kell" - szögezte le Sólyom László.

A nemzeti ünnep alkalmából odaítélt kitüntetéseket az államfő Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke társaságában nyújtotta át.

MHO/MTI/Inforádió