A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Támogatás folyamatosan, áremelés módjával

Az önkormányzati intézmények szolgáltatásainál igyekeznek csak módjával és a legszükségesebb esetekben áremeléshez folyamodni, hangzott el a március 31-iki testületi ülésen Michl József polgármestertől. Noha a gazdasági válság a város költségvetését is sújtja, e szempontot figyelembe veszik, erősítették meg a képviselők. A többi között hét civil szervezetnek, illetve közalapítványnak ítéltek meg pénzbeli támogatást több mint tizenhárommillió forint értékben.

A képviselők áttekintették a szociális ellátások és szolgáltatások, valamint azok térítési díjainak szükséges módosítási javaslatait. A gyermekétkeztetés területén a hétszázalékos szakági infláció ellenére csupán ötszázalékos emelés mellett döntöttek, ennyit kénytelen az önkormányzat a szülőkre hárítani. A közterület-használati díjat nem emelték, a tavalyi mértéket tartották meg. Elhangzott: az üzletek által kialakított kerékpártárolókért a tavalyi árak kell fizetni, a lakóközösségek viszont ingyen hozhatnak létre ugyanilyen tárolókat a közterületen, kivéve, ha reklámfelületként is használják azokat.

 

Ötmillió forint önkormányzati támogatást szavaztak meg a Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium javára, Pozsgai Zoltán igazgató kérésére. Az intézményt az önkormányzat alapította, közalapítványi formában működik, a kistérség gyermekeit részesíti szakképzésben. Az állami szakképzési támogatást csak fejlesztésre és eszközökre lehet fordítani, ám működési nehézségeik vannak. Ezért döntöttek a képviselők a segítségnyújtás mellett. 2,1 millió forintot kapott a tatai Háztűzőrző Nők és Anyák Egyesülete, Palotai Tiborné szakmai vezető kérése alapján. Másfél milliós támogatást szavaztak meg az agostyáni városrész Önkéntes Tűzoltó Egyesületének, 1,2 milliót a Csillag-Virág Keresztyén Családi Napközinek, Márkus Andrea napközi vezető indoklása nyomán. Egymillió forintos támogatást szavaztak meg a tatabányai hivatásos önkormányzati tűzoltóságnak, Janics Csaba tűzoltó ezredes, parancsnok kérése alapján, 260 ezer forintot pedig a tatai mentőállomásnak, Neuberger József kérelmére. A tatai Televízi Közalapítvány fejlesztési pályázatot nyújtott be, s ennek önrészéhez kért önkormányzati támogatásként 2 millió 272 ezer forint hozzájárulást Petzke Ferenc elnök, főszerkesztő. Az összeget megszavazta a képviselő-testület.