A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Fazekasmester-találkozó

Naszály község Önkormányzata és a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület sok szeretettel meghívja Önt és kedves családját, barátait, ismerőseit az I. Országos Fazekas Mester Találkozóra Helyszín: Naszály A Művelődési ház és környéke Naszály, Rákóczi u. 117. Ideje: 2010. április 17-18. A rendezvény fővédnöke: Dr. Völner Pál Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke. A részletes program a csatolmányban olvasható.

 

Komárom-Esztergom megyében, Naszályon, egy-a Tatai Kistérségben található- 2450 fős községben, Országos Fazekas Mester Találkozót rendezünk 2010. április 17-18-án, a helyi Művelődési házban és környékén. A Találkozó célja, egy hagyományteremtő rendezvénysorozat életre hívása, mely meghatározó nemcsak a Kistérségben, a Régióban, hanem az egész országban. Az első Országos Fazekas Mester Találkozóra valamennyi hazai neves fazekasmester meghívást kapott, így Zala megyétől kezdve, Hajdú-Bihar, Vas, Fejér és Borsod megyén át, Tolna, Heves, Győr-Moson –Sopron és persze Komárom-Esztergom megyéig várunk résztvevőket.

Az I. Országos Fazekas Mester Találkozó nyilvánvaló célja, a helyi, a régiós és az országos fazekas hagyományok ápolása, megismertetése minél szélesebb korosztállyal, a népi kultúra promóciója, és igényes, tartalmas szórakoztató, hangsúlyosan folklórprogramok megrendezése A rendezvénysorozatnak a naszályi Művelődési ház és környéke ad otthont, április 17-18-án, reményeink szerint kiváló lehetőséget kínálva egy közös családi és baráti programra a kellemes, tavaszi időben.

 

A kétnapos programsorozatot Naszály község Önkormányzata és a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület jegyzi. A Találkozó fővédnöke: Dr. Völner Pál, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.

 

Információ: Tóth Anikó Művelődési ház vezető 2899 Naszály Művelődési ház, Rákóczi u. 117. Tel: 0630-231-6963 34/350-629 e-mail: postmaster@naszalypm.t-online.hu naszalyimuvhaz@citromail.hu

 

Molnárné Tamás Anetta A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület elnöke Fazekas-Népi Iparművész , A „Népművészet Ifjú Mestere” Tel: 0670-378-5053 e-mail: thermokeramia@citromail.hu

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja Fazekas Mester Találkozó.word_.doc44 KB