Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Új cédrusok díszítik a Fenyő teret

A kertvárosiak szeretik a zöldellő növényeket, az örökzöld fákat, s maguk is sokat tesznek lakóhelyük szépségének megőrzéséért. Ennek jó példája volt az a faültető akció, melyet maguk a lakók kezdeményeztek. Kérésüket Horváthy Lóránt alpolgármesternek tolmácsolták, aki a körzetük önkormányzati képviselője is egyben.

 

Horváthy Lóránt a Fenyő térre invitálta a kertvárosiakat, ahol a Városgazda Kft. irányításával 15 db örökzöld fát ültettek. A felhívásra majd’ harmincan jöttek ki a napfényes délutánon, köztük Cs. Kiss Ernő fafaragó művész feleségével.

- A férjemmel még legalább tíz évig szeretnénk élni, s úgy gondoltuk, ha most elültetünk néhány fát, remélem, tíz év múlva még láthatjuk a szépen megerősödött példányokat, s gyönyörködhetünk bennük – mondta Cs. Kiss Ernőné Edit asszony.

 Jungvirthné Bús Erzsébet, a Városgazda Kft. ügyvezető igazgatója maga is tevékenyen részt vett a munkálatokban. Elmondta, hogy kétféle cédrust ültettek, melyek akár 10-15 méteresre is megnőhetnek, bár a környéken levő homokos talaj nagy odafigyelést igényel, a növényeket műtrágyázni és öntözni kell.

Horváthy Lóránt tájékoztatott, hogy a parkosításnak ez még csak az első üteme volt, később további növényekkel, fákkal kívánják a városrész zöldfelületeit növelni.