Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Szőlőtő Éljünk Józanul Egyesület

Kazincbarcikai u. 4/c. 1/1.
Tata
2890
Telefonszám: 
+36 34 380 179

„A „SZŐLŐTŐ” Éljünk Józanul Egyesület szenvedélybeteg mentő klubként kezdte működését 1993-ban.2000-től egyesületi formában dolgozunk.

Egyesületünk elsődleges célja:

  1. A gyógyult, vagy kezelés alatt álló alkoholbetegek társadalmi beilleszkedésének megkönnyítése.
  2. Hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatása.

E cél érdekében az egyesület:

  • Szenvedélybeteg mentő klubot működtet szerdánként 17 órától a Rákóczi út 9. szám alatt.
    Gyógyult vagy absztinens betegek adják át az életvezetési szokásaik megváltozásának tapasztalatait. A klubot Kovács Tádé vezeti, aki titkárunkkal Hohl Klárával együtt munkatársa a Magyar Katolikus Alkoholistamentő Szolgálatnak. Titkárunk az országos tanácsadó testület tagja az AE Országos Klubszövetségnél.
    Székhelyünkön (Rákóczi út 9) szerdánként 11.00-16.00 között várjuk az érdeklődőket.
  • Ingyenes és önköltséges nomád táborokat szervezünk rászoruló gyermekek részére Somogybükkösdön. Tata általános iskoláiból visszük a rászoruló gyermekeket, akik más nyári programba családi helyzetük miatt nem részesülhetnek. Egy turnusba 35 gyermek vesz részt, ellátásukról és programjukról 10 felnőtt gondoskodik. Eddig kb.400 tatai gyermek mondhatja, hogy egyesületünk szervezésében táborozott. A táborhely egyesületünk tulajdona, rendelkezik mindazon feltételekkel, mely a nomád tábor lebonyolításához szükséges. Festői környezetben helyezkedik el, több kültéri játékkal rendelkezünk. Jó szívvel ajánljuk a tatai és környező iskolák, hátrányos helyzetű csoportok, közösségek részére.
  • Fogyasztóvédelmi klubot működtetünk a Társadalmi Unió megbízásából. Fogyasztói kontroll csoportunk várja a lakosság panaszait szerdánként a székhelyünkön 11.00-16.00 között, vagy telefonon minden nap 08.00-16.00 között. A panaszokat továbbítjuk, melyek megjelennek a KONTROLL című szakmai havilap hasábjain, melynek terjesztését is mi végezzük.”

E-mail: szoloto.egyesulet kukac gmail pont com