Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Tiszta Forrás Egészségőrző Egyesület

Bottyán János u. 42.
Tata
2890
Telefonszám: 
Tel.: +36 34 383 743

1991. május 31-én alakult egyesületünk, 2002-től közhasznú szervezetként működünk önkéntes tagjaink segítségével.
Mottónk: „Tudatformálás az egészség- és környezetvédelem terén a bölcsőtől a sírig” Hogyan valósítjuk meg az egyesületünk szerinti célt?
Múltunk –jelenünk- jövőnk…
Rendszeres programjaink:
Előadásokat, nyitott beszélgetéseket minden hónap első hétfőjén tartunk, melynek keretében igyekszünk elősegíteni az egészséges életmód kialakítását az orvostudomány és a természetgyógyászat gazdag tapasztalatait ötvözve. Heti rendszerességgel tartunk jógát. Kezdettől fogva szervezünk családi kirándulásokat, melyek során megismerkedünk az állatok és növények világával, gyógynövények hatásával és nem utolsó sorban egymással és magunkkal. A környezetvédelmi jeles napokra szervezett programjainkon próbáljuk a város figyelmét felhívni a környezeti problémákra. Eredményes, több éves rendezvénysorozataink: „Egészségesen élni jó!” programok gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, nevelőknek. Európai Autómentes Nap, melyhez 2003-tól kezdeményezésünkre a város is csatlakozott.
2006-ban Mobilitási Hetet tartottunk, ennek sikeres megszervezését az országos konferencián a civil szervezetek között első helyezéssel díjazták. 2005-ben Kocs községben rendeztük meg első ízben a „Kistérségi Toborzó az Egészség- és Föld Napja alkalmából” programunkat, amelyet minden évben a kistérség más településen folytatunk.
2006-ban Neszmély, 2007-ben Baj volt az állomás. A kistérségen kívül is több helyszínen folytatjuk tevékenységünket, veszünk részt fórumokon és konferenciákon, szervezünk képzéseket. A tatabányai „ Nyitott kapuk” és a Környezetvédelmi Világnap alkalmából tartott programoknak is rendszeres szereplői vagyunk. Sok a teendő, a felkéréséknek és meghívásoknak igyekszünk eleget tenni. Sikeres munkánk egyik alappillére az összefogás tagjainkkal és más civil szervezetekkel, intézményekkel. A városi Gyerekkönyvárral együtt például több alkalommal írtunk ki pályázatot az iskolásoknak, a legjobb rajz és meseművekből kiadásra került a „Földanyácska bánata „ című könyvecske. A Tatai Civil Társulásnak egyik alapító szervezete vagyunk és segítjük működését, a Tatai Civil Hét eseményeit is gazdagítottuk az utóbbi 3 évben.
2008-ban folytatni kívánjuk a rendszeres programjainkat, valamint a pályázati lehetőségektől függően tovább bővítjük tudatformáló tevékenységünket. Bizakodóan várjuk a kommunikáció fokozatos erősödését egymással, önkormányzattal, médiával. Fontos cél: a civil közszolgálati funkció bemutatása, tevékenységünk élet minőség javító hatásának elismerése.

„A cél adott, az eszköz mi vagyunk hozzá!”

Mobil: +36 20 55 014 99