A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Siker a bemutatón, több mint száz példányt adtak el az új Tata-könyvből

Óriási érdeklődés mellett mutatták be a Tata lépten nyomon című könyvet a városházán. Ritka az az alkalom, hogy kevés a hely a díszteremben, de ezegyszer még ennek is örültek a szervezők, hiszen ez azt jelzi, hogy sokakat érdekel, miről is szól Varga Istvánné könyve.

 

A bemutató alkalmával Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester mesélte el a közönségnek a könyv születésének körülményeit, hogy az ötletből hogyan lett valóság, az önkormányzat milyen lépéseken keresztül jutott el a szerző kiválasztásáig, a könyv által felölelt témák megjelöléséig.

 

Michl József polgármester, országgyűlési képviselő, ötletgazda elmondta, hogy a könyv és a Tata-tantárgy a Gyermekbarát város program része. A tantárgy kötelező lesz a jövő évtől minden felső tagozatos diáknak a városban, s ez a szó most pozitív felhanggal értendő.

 

- Úgy gondolom, aki itt él Tatán, annak ismernie kell a városát, annak múltját és jelenét, a város nagyjait. Ugyanúgy, ahogy otthon is tudnia kell, hogy hívták a nagyszüleit, dédszüleit, azok mivel foglalkoztak. A cél a gyökerek megismerése. Most útjára bocsátjuk a Tata lépten-nyomon című könyvet, aminek elkészültéért nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki részt vett az előkészítésében, elsősorban Varga Istvánné Katalinnak, aki hatalmas lelkesedéssel és szeretettel munkálkodott a kiadványon.

 

A könyv készítésében Varga Istvánné segítségére volt Szigetvári Krisztina grafikus iparművész, akinek a tetszetős küllemet köszönhetjük. Ők együtt ismertették a huszonhat fejezetből álló könyv néhány részletét. - Szerintem nagyon jó ránézni a könyvre, egyszerűen rámosolyog az emberre, és arra ösztönöz, hogy nyissuk ki. Nagyon szeretnénk, ha nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is érdeklődéssel forgatnák. Örömmel mondhatom, hogy aki eddig belelapozott, mindenki talált benne olyat, ami újdonság volt számára – nyilatkozta Varga Istvánné Katalin.

 

A bemutatón tatai diákok olvastak fel idézeteket a könyvből, és úgy tűnik, sikerült kíváncsivá tenni a megjelenteket mert rögtön több mint száz példányt vásároltak meg a kötetből, mely a Tourinform irodában és a tatai könyvesboltokban is kapható.