A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Támogatások, személyi döntések a testületi ülésen

Több támogatást szavazott meg a testület június 2-iki ülésén - különböző célokra. Kapott pénzt az oktatás, a közbiztonság, s a Menner Bernát Zeneiskola átalakítására is megemelték kissé a költségekre szánt összeget. Maratoni hosszúságú tanácskozás volt, amelyen személyi ügyek is terítékre kerültek. Hárman maradtak pozíciójukban a pályázás nyomán, egy intézménynél sikertelen volt a szavazási kísérlet, egyik jelölt sem szerezte meg a szükséges minősített többséget.

 

A tatai képviselők két és fél millió forintot hagytak jóvá a Concerto Nonprofit Kft. által működtetett zeneiskolának. Az alapfokú művészeti oktatást végző intézmény a hátrányos helyzetű gyermekek esélykülönbségeit is igyekszik csökkenteni a szakmai munkájuk mellett, hangzott a többi között az indoklásban. A Gyermekbarát város filozófia jegyében terjesztette elő Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester a rákmegelőző védőoltás költségeinek viseléséhez kért támogatási kérelmet. Idén 120 tizenhárom éves lánynak nyújt a testület 5 millió 676 ezer forint értékben oltóanyagot, amennyiben a szülő igényli és engedélyezi a védőoltást. A méhnyakrákot okozó HPV-vírus ellen kétféle vakcina közül választhatnak, a részletes tájékoztatás birtokában.

 

A város közbiztonsága érdekében tavaly 2,1 millió forint támogatást szavazott meg az önkormányzat a Tatai Rendőrkapitányságnak, az idén 2,5 milliót. Térfigyelő rendszer kiépítését, a vár két kapujának bezárását javasolták, valamint hogy a közterület-felügyelet egyfős létszámbővítését állja a város. A Menner Bernát Zeneiskola kialakításához 43 millió forintot biztosított már korábban az önkormányzat, amit most megemeltek. A Fazekas utcai épület átalakítására négy pályázat érkezett, amelyek közül a legkedvezőbb 50 millióra rúg. Az ajánlattevő egyetlen helyiként egy tatai vállalkozás, a képviselők ezt a céget választották, s jóváhagyták a hétmilliós emelést a költségekre.

 

Személyi ügyekben is döntöttek a későre nyúló tanácskozás során. Korábbi vezetők kaptak ismét bizalmat több intézményben a június 2-iki döntéssel. Kubóné Erdőszéli Ilona óvodavezető irányítja a következőkben is a Kertvárosi Óvodát, csakúgy, mint Fiú Ferencné a Fürdő Utcai Óvodát. A Szociális Alapellátó Intézmény vezetői posztján ismét Székely Csaba dolgozik. A Menner Bernát Zeneiskola vezetői pozíciójára egyik pályázó sem kapta meg a minősített többséghez szükséges tíz szavazatot.