Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Újabb időkapszula a második templomtoronyban

A tatai Szent Kereszt plébániatemplom egyik tornyát tavaly felújították, idén a másikra is sor kerül. Az állványokon már magabiztosan mozognak a reparátorok, s ahogyan illik, itt is elhelyeztek egy időkapszulát az utókornak szóló üzenettel. Michl József polgármester és Kótai László esperes-plébános ismét felszállott a toronyba az építő cég tulajdonosával, Ócsai Sándorral. A vörösréz hengerbe a város programját tartalmazó Magyary-terv kötete került, a város jeles helyeit megörökítő fotóalbum, napilapok, Szűzanya-márványképecske, CD-lemez (olvasható lesz még?, a nyomtatványok bizonyosan), egyebek.

 

Ami azt illeti, a másik időkapszula elhelyezéséhez képest igen mélyreható változások történtek az országban! Többek között országgyűlési választások zajlottak Magyarországon, s a Fidesz-KDNP kétharmados többséget szerzett. Nyolcévnyi MSZP-SZDSZ kormányzást követően így döntöttek a választók. Michl József polgármester egyéni országgyűlési képviselői mandátumot szerzett. Tatán 48-as emlékszobrot avattak, számos pályázatot megnyertek, folyik a város általános iskoláinak és óvodáinak energiatakarékos felújítása. Sajnos, százéves csapadékrekordok is megdőltek idén májusban, harcot vívtak a vízzel. Az ország egyes részein ezrek otthona semmisült meg. Dióhéjban ennyi a jóról-rosszról.

 

Az időkapszulába rejtett országos és megyei napi-és hetilapok és a havi kiadású Megyejáró hírei, riportjai meglehetősen pontos képet adnának annak a jövőbeli tatainak, aki olvassa őket. Michl József polgármester ugyan azt kívánta Ócsai Sándornak, hogy minél későbben következzék be ez az olvasás! Bármilyen izgalmas lenne is tudni 20-30 esztendő múltán nekünk, még (bizakodó) élőknek, hogy mit szólnak az utódok a 2010-es hírekhez, a jó munkát végző templomtorony-javítók után száz évig sem kell hozzányúlni az égbeszökő építmény tetejéhez.