A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Az OMS-Tata Vívó Sport Egyesület sikerei csúcsán

Az OMS-Tata Vívó Sport Egyesület szinte észrevétlenül fejlődött nemzetközi körökben is elismert szintre. A klub vezető edzője, Plásztán Attila, aki a sikerek után is keményen dolgozik a legjobb eredmények elérése érdekében. A tatai vívók 2009-ben remekül szerepeltek, de a lendület idénre is megmaradt.

 

Plásztán Attiláról tudni kell, hogy ő a nagy reményekre jogosító magyar juniorválogatott edzője is. A mindig higgadt és megfontolt szakember méltán elégedett az OMS-Tata Vívó Sport Egyesület és válogatottja menetelésével. Hogy erősítsük kijelentésünket, a tatai Böjte Szabolcs a honi juniorok egyik legjobbja, már felnőtt válogatott kerettag, aki menetrendszerűen szállította, szállítja a ragyogó eredményeket. Ő most Tata nagy olimpiai reménysége, és nem kell különösebb jóstehetség, ha így fejlődik, gond nélkül ott lehet 2012-es londoni ötkarikás játékokon.

– Sportegyesületünk célja a rendszeres sportolás, versenyzés, testedzés, felüdülés biztosítása, az ilyen igények felkeltése, tagjainak nevelése, az öntevékeny társadalmi és közösségi élet kibontakozása és folyamatos biztosítása – ismertette Plásztán Attila, az OMS-Tata Vívó Egyesület egyszerűnek tűnő ars poeticáját.

– Ennek érdekében az egyesületünk kiemelten kezeli az utánpótlás-nevelést, de már tíz szabadidős versenyzőnk is van. Reméljük, egyre többen kedvelik meg ezt a szép, hagyományosan sikeres sportágunkat és csatlakoznak felnőttként is egyesületünkhöz. Nálunk alapelv, hogy az élsport és az utánpótlássport mellett a szabadidős sportolásra is lehetőséget biztosítsunk a városunkban és vonzáskörzetében élők részére – nyomatékosította Plásztán Attila. Már évek óta hallat magáról az OMS-Tata VSE, amely most ért el arra a szintre, amikor már a legnagyobb elismerés hangján lehet szólni a Plásztán-iskoláról.

 

A Vaszary János Általános Iskola tornatermében heti 5 alkalommal 12 vívópáston tart edzést a mester, akinek az egykori kiváló vívó és tanítvány, Partali Csaba a segítője. Nem akármi, mintegy 70 gyermek sportol itt rendszeresen. Ezen felül az iskolai vívásoktatás programon belül évente további 150 gyerek részesül általános vívó alapképzésben. Mindezt immáron hét éve térítésmentesen végzik Plásztán Attiláék. Ez idő alatt több mint ezer gyerek ismerkedett meg a vívósport alapjaival az iskolai testnevelési órákon. Természetesen ők képezik az OMS-Tata Vívó Sport Egyesület utánpótlásának a gerincét.

 

Az OMS-Tata VSE az ország kiemelkedő utánpótlás-nevelő bázisának számít, amit az elmúlt években a diákolimpiákon, országos bajnokságokon, nemzetközi versenyeken és világversenyeken elért eredményeivel érdemelt ki. A nagy tehetségek gyűjtőhelye a tatai egyesület, pontosabban: a nagy tehetségek nevelő műhelye. Bizonyára még sokat fogunk hallani a most „formálódó” fiatalokról. Bagó Bence, Bejczi Domonkos, Boda Zsófia, Dinga Anna, Dinga Kata, Emmer Gábor, Fraiman Dániel, Guzmics Flóra, Havellant Kristóf, Jakab Máté, Járfás Petra, Juhász Bence, Kátai Bence, Kovács Lukács, Kun Anna, Lunacsek Eszter, Mikus Éva, Priegl Csongor, Rácz Balázs és Süvegh Dalma egyre szebb eredményeket ér el a honi és a nemzetközi viadalokon.

 

– A világversenyeken is szép sikereket értünk el, összességében egyesületünk fennállása óta a legeredményesebb évet zártuk 2009-ben, és ez a folyamat nem szakadt meg az idén sem – mondta nem kis büszkeséggel Plásztán Attila. – Böjte Szabolcs teljesítménye kívánkozik az élre, aki junior Európa-bajnok lett Odensében, a junior Világkupákon pedig kétszer is bronzérmet vehetett át. Az idén sem szakadt meg a nagy sikersorozat. Szabolcs egy-egy Világkupa első és második helye mellett áprilisban világbajnokságot nyert Bakuban.