Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Barokk pompa Tatán augusztus 21-től

A komolyzene és a művészet kedvelői már bizonyára nagy izgalommal várják az idei Barokk Fesztivált. A rendezvény megnyitójára 2010. augusztus 21-én szombaton 17 órakor kerül sor a vár emeleti kiállítótermében, ahol a „Barokk pompa míves hangszerekkel Tatától Cremonáig a Kónya családdal” című kiállítás tekinthető meg.

 

A tárlat a messze földön híres Kónya hangszerkészítő família munkájába kalauzolja el a látogatót. (www.konyaviolin.hu)

Szintén augusztus 21-én szombaton a Musica Historica együttes ad koncertet a várban, melynek során a nyugat- és közép-európai barokk muzsika dallamai csendülnek fel az ódon falak között.

 

(A Musica Historica Együttes 1988-ban alakult Budapesten, Csörsz Rumen István vezetésével. Tagjai a klasszikus és régizenei hangszerek mellett magyar és kelet-európai népi hangszerekkel is foglalkoztak, ami döntően formálta előadói stílusukat. A zenekari munkához komoly kutatások adják a hátteret. Legfontosabb a XV–XIX. századi magyar és közép-európai (cseh, morva, szlovák, lengyel, román és horvát) zene kapcsolatainak vizsgálata; a középkori és reneszánsz énekelt költészet (a lovagi lírától Balassi és kora irodalmáig), a XVII–XIX. századi magyar közköltészet, továbbá a klasszikus török zenekultúra kutatása. Az együttes tagjainak több publikációja is megjelent e témákban.) /www.musicahistorica.hu/

 

 

A belépés díjtalan, tisztelettel és szeretettel várnak minden érdeklődőt!