Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Autómentes nap szeptember 22-én

Az önkormányzat minden évben az Európai mobilitási hét keretein belül - igazodva az országos autómentes naphoz-, megrendezi a Tatai Autómentes Napot. Idén szeretnénk ezt összekötni egy görkörcsolya versennyel, kerékpáros ügyességi versennyel, valamint további érdekes programokkal, bemutatókkal.

 

A cél felhívni az autósok figyelmét az autómentes nap üzenetére, az egészség és a mozgás mellett a környezet védelmére, a kevesebb károsanyag kibocsátásra. Az autómentes napot szeptember 22-én rendezzük 8-12 óráig. Erre az időszakra lezárásra kerül a Május 1 út Keszthelyi út és Shell benzinkút közötti szakasza.

A Május 1 út forgalmát erre az időszakra átterelnénk az Oroszlányi út - Új út - Keszthelyi út vonalra, valamint a Keszthelyi út - Hajdú utca – Váralja út vonalára, ezzel a lehető legkisebb kellemetlenséget okozva a forgalomban közlekedőknek.

 

Kérjük a környéken lakók szíves türelmét és megértését. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, mindent ki lehet próbálni, mindenre lehet nevezni. Mindenki hozzon magával mindent, ami gurul: kerékpárt, görkorcsolyát, gördeszkát, rollert, gurulós cipőt, stb…

A versenyek, vetélkedők helyezettjei díjazásra kerülnek.

Programok: 8: 00 Polgármesteri megnyitó, gyülekező – gyakorlás – folyamatos programok

8: 30 Kerékpáros ügyességi verseny

10:00 Görkorcsolya verseny

11:00 Teremkerékpáros bemutató

11:15 Ugrálókötél bemutató

11:30 Óriáskígyó- mini critical mass

11: 30 Bringás bemutatók (bmx, dirt…)

8: 00 –tól aszfaltrajz verseny

8:00 –tól Lengőteke Karikadobós játék

Lépegetős játék

Gumityúk ütős játék

Babzsákreptetős játék

Trambulin

Dobós játék

Gólyaláb

 

8: 00-tól Rendőrautó, biztonsági öv szimulátor

8:00 –tól Vöröskereszt sátor

Az autómentes napon a Vértes Volán Zrt. Tata területén a helyi járatokon térítésmentesen biztosítja az utazást. Továbbá a Mobilitási Hét teljes időtartama alatt 2010. szeptember 16-22. között ingyenes a kerékpárszállítás a MÁV-START Zrt. és a GySEV Zrt. vonalain, azokon a járatokon, ahol egyébként van kerékpár-szállítási lehetőség. A kedvezmény igénybe vételéhez díjmentes kerékpárjegyet kell váltani a pénztáraknál.

Forgalmival a vasútra! – akció. Az Európai Autómentes Napon, 2010. szeptember 22-én a MÁV-START Zrt. és a GySEV Zrt. járatain a forgalmi engedély felmutatásával ingyen lehet utazni, regisztrációs jegy váltása nélkül. A feláras vonatokon a kedvezmény a menetjegyre vonatkozik, hely- és pótjegy váltása tehát kötelező.

A rendezvény támogatói:

 Tata Város Önkormányzata

Tatai Városkapu Zrt.

Tatai Rendőrkapitányság

Fiatal Utazók Klubja

Zöld Sziget Kör

Török Autósiskola