Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Európai színvonalú létesítmény a THAC mellett

A Tatai Honvéd Atlétikai Klub székháza mellett ünnepélyes keretek között adták át azt a térségben egyedülálló műfüves futballpályát, amelyet Váli Tóth János tatai vállalkozó építtetett ötvenmillió forintos beruházással.

 

Az átadásra eljött Buzánszky Jenő, az Aranycsapat élő legendája, Kassai Viktor jeles FIFA játékvezetőnk, Vincze István, Csapó Károly, Szabó György és Kiss Imre, a tatabányaiak egykori válogatott futballistái. A város vezetése is képviseltette magát Michl József polgármester, Horváthy Lóránt alpolgármester, Borsó Tibor és Kaszál József önkormányzati képviselő tisztelte meg jelenlétével az eseményt.

 

Váli Tóth János a Vatóta Kft. ügyvezetője köszöntőjében elmondta, reméli, hogy a létesítmény Tata sportjának fejlődését is elősegíti majd. Michl József gratulált Váli Tóth Jánosnak, majd kifejtette, hogy a focikert a városképbe is beillik, sőt a szabályozási tervvel is összhangban van, mert annak ellenére, hogy műfüves, mégis zöld terület benyomását kelti

 

A létesítmény a legmodernebb eljárással készült, amely bizonyára nagy-nagy fociünnepek helyszíne lesz. A sportot szerető fiataloknak és felnőtteknek egyaránt sok örömet jelenthet a jövőben – emelte ki a polgármester. Kótai László esperes-plébános felszentelte a Focikertet, majd Michl József, Váli Tóth János és Buzánszky Jenő átvágta a nemzeti színű szalagot. Az új létesítményt mindjárt birtokba is vették a gyerekcsapatok, aztán jöttek a felnőttek, a régi idők nagy csapatai. A mérkőzést Kassai Viktor vezette, amely 4-4-re végződött.

A tatabányaiak góljait Klausz (2), Vribár (2) szerezte, míg a tataiaknál Vincze (2) Buda és Fölck volt eredményes. Komáromi Lajos, a THAC elnöke a rendezvény végén elmondta, hogy városi focibajnokság lesz a jövőben, ez a pálya méltó helyszíne lehet a megújuló nagy sorozatnak.