Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Sorstársak előrehozott karácsonyi ünnepe

Mozgáskorlátozottak KEM Egyesülete Sorstársak Tatai Klubja a Magyary Zoltán Művelődési Központban tartotta meg hagyományos (előre hozott) karácsonyi ünnepségét, amelyen több mint százan vettek részt.

 

A nagysikerű ünnepségen egy novellát mondott el Petrozsényi Eszter színművész, aki minden évben eljön a sorstársak karácsonyi eseményére.

Kincsesné Ilike tatai elnökasszony elmondta, hogy ajándékozásra nincs sok pénze a szervezetnek, de egy-egy csomag szaloncukrot tudnak adni mindenkinek.

 

Michl József polgármester az év nagy tatai eseményeiről beszélt, majd a sorstársak szót értelmezte a jelenlévőknek. „A sorsban együtt vagyunk, de társak is vagyunk” hangsúlyozta a város első embere.

 

Válóczi Ferenc, a 4300 tagot számláló Mozgáskorlátozottak KEM Egyesületének elnöke elmondta, hogy súlyos hagyatékot kaptak a volt kormánytól, egyre kevesebb pénzből kellett a szervezetnek működnie, pedig több figyelmet érdemelnének ezek az emberek. Reméli, hogy a jövőben változik ez a helyzet. Az ünnepségen a sorstársak klub tagjai tartottak különböző kulturális előadásokat, felléptek a Kálvária utcai óvoda ovisai és az idősek otthona lakói.