Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Etelka néni gobelinje

A 98 éves Bräutigam Gyuláné, Etelka néni hobbija a gobelin-készítés. Nemrégiben egy üzletben megpillantotta a tatai várat ábrázoló képet, s igen kedves gondolata támadt. Eltervezte, hogy kivarrja a képet, s olyan valakinek ajándékozza, akinél a legméltóbb helyen lenne, mégpedig a tatai polgármesternek.

 

Tervét három hét alatt megvalósította, egyik legszebb munkája került ki keze közül. A mutatós képpel felkereste Michl Józsefet, a város polgármesterét, s örömmel adta át a tatai vár gobelin-mását karácsonyi ajándékként.

 

Michl József nagy örömmel fogadta az idős hölgy kedvességét, s megígérte, hogy szobája falát fogja ékesíteni ez a csodálatos ajándék. Cserébe Etelka néninek a Tata lépten-nyomon című könyvet adta és további boldog, hosszú életet kívánt neki.

 

Etelka nénit lánya, Petrezselyem Antalné, közismert cukrászmester is elkísérte a hivatalba, s elmondta, nagyon büszke anyukájára. Etelka néni szép kora ellenére rendkívül aktív életet él, mos, főz, takarít és mindenhova gyalog jár, ezen kívül nagyon szeret kirándulni. Petrezselyem Antalné Gyöngyi azt is elárulta, hogy minden karácsonykor Etelka néni süti a bejglit és készíti a kocsonyát, most sem lesz ez másként. Ilyenkor az egész család összejön, tizenketten ülik körül az asztalt, s töltik békében, meghitten az ünnepet.