Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

REND ÉS ISKOLA - A nemzetközi rajzverseny értékelése

Tata Város Önkormányzata a „Rend és iskola – Mit tehetünk a növekvő erőszak ellen az iskolákban?” című, a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló konferenciához kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetett tatai és Tata „visegrádi” partnertelepülésein élő gyerekek és fiatalok számára. A részletekről és az eredményekről Osgyáni Zsuzsanna, a tatai polgármesteri hivatal nemzetközi referense adott tájékoztatást.

 

- A pályázati kiírásban arra kértük a résztvevőket, hogy A/3-as formátumban, tetszőleges technikával alkossanak olyan plakátokat, amelyek a gyermekek illetve fiatalok közötti elfogadás, kölcsönös tisztelet, megbecsülés, barátság fontosságára hívják fel a figyelmet. Minden megszólított településről, így a szlovákiai Szőgyénből, a lengyelországi Pińczówból, a csehországi Bystřicéből és természetesen a tatai általános iskolákból és középiskolákból is érkeztek alkotások – nem kevesebb, mint 150 alkotótól - mondta Osgyáni Zsuzsanna

 

A pályaműveket háromtagú zsűri bírálta el: Sulyok Teréz művész-tanár, Görözdi Géza grafikus, és Osgyáni Zsuzsanna nemzetközi referens. A rendelkezésünkre álló hely szűkös voltára is tekintettel a zsűri a másfélszázból 50 fiatal alkotó művét választotta ki a kiállításra. Valamennyi kiállított alkotás készítője elismerő oklevelet kap. A kiállítás-rendezésért Sulyok Teréz tanárnőt illeti a köszönet.

 

A zsűri döntése alapján az 50 kiállításra érdemesített alkotóból 19-en további elismerésben, tárgyjutalomban is részesülnek.

 

Ők pedig a következők:

 

A legkisebbek közül Tatáról a Kőkúti Általános Iskolából Koch Balázs Willi Dorka Lévai Hanna

 

a Menner Bernát Zeneiskola színeiben Lovász Levente Kollár Jázmin

a Vaszary János Általános Iskolából Burján Csenge és Bystrzycából Piotr Walach

 

A nagyobb diákok közül Tatáról, a Fazekas utcai általános iskolából Kovács Éva Szőgyénből, a Csongrády Lajos Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolából Tóth Vivien Pińczówból Jakub Koziara Dawid Rózalski Łukasz Szymański Katarzyna Majcher Bystrzycáról, a lengyel tanítási nyelvű iskolából Judith Hurta Jolana Szpyrc

 

A legnagyobbak közül pedig Szőgyénből, a párkányi gimnázium színeiben Vámos János és Pińczówból Sylwia Gajos

 

Tata Város Önkormányzata különdíjban részesít további két fiatal alkotót: Babai Tamást, a KEMÖ Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Diákotthona és Gyermekotthona tanulóját és a négy „visegrádi” településen élő gyerekek közötti barátságról szóló szép rajzáért Molnár Lillát, a Vaszary János Általános Iskola tanulóját.