Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Korszerű buszokkal bővül a tatai tömegközlekedés

Fejlesztési megállapodást írt alá a tatai polgármesteri hivatal dísztermében Michl József polgármester és Németh Tamás, a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója. Az együttműködés alapján két alacsonypadlós, kerekes székes utasok szállítására is alkalmas autóbuszt helyez forgalomba a Vértes Volán a városban.

 

Az országban az elsők között dolgozta ki még 2001-ben Tata városa és a Vértes Volán Zrt. azt a fejlesztési programot, melynek folytatása a mostani megállapodás. A helyi járatok korszerűsítésének folyamata tehát nem újkeletű a városban. A 2002-től 2009-ig működő programmal a járműpark átlagéletkora mára 9,56 év lett. Erre a célra évi 9.1 milliós forrást biztosított a város.

A polgármesteri hivatal dísztermében aláírt okirat szerint pedig 2016. december 31-ig évi 4,5 millió forintos eszközfejlesztési támogatást nyújt a vizek városa a szolgáltató számára. A cél az, hogy az időszak végén is nyolc év alatt maradjon a helyi járatban közlekedő autóbuszok átlagéletkora.

 

- Ezzel az együttműködéssel szinte folyamatosan új autóbuszokon közlekedhetnek a tataiak. Jelentősége abban áll, hogy a helyiek biztonságát, kényelmét szeretnénk segíteni. A 2011-es évtől a helyben közlekedő buszok átlagéletkora öt év alá csökken. A megállapodásnak viszont más területei is vannak, például egy elnyert pályázatnak köszönhetően egy utastájékoztató rendszer épül ki, mely elsősorban a Tatára érkezőknek nyújt majd segítséget. – nyilatkozta Michl József polgármester.

 

Mint azt Németh Tamás, a Volán vezérigazgatója elmondta, a hosszú távú tervezhetőség legnagyobb előnye éppen a fejlesztési lehetőségekben mutatkozik meg. Tata vezetése felismerte, hogy nem csak a szolgáltató, de a város is profitálhat a közösen meghatározott célokból.

 

Michl József polgármester arról is tájékoztatott, hogy a tatai Fellner Jakab úti autóbusz-végállomás is megújul környezetével együtt. A hosszú távú tervek között az is szerepel, hogy az autóbusz-pályaudvart a vasútállomás mellett alakítja ki a város. Egy egészen konkrét változás azonban a napokban történt: az ipari parkon áthaladó új út érintésével fog közlekedni az 5-ös számú helyi járat Tatán.

- Azt remélem tehát, hogy a Vértes Volán Zrt-vel való jó együttműködésünk folytatódik és ezt a tataiak is érezni fogják – mondta Michl József.