Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Kamerarendszer a tatai várban

 

Komárom-Esztergom megye, illetve Tata városa bővelkedik olyan vállalatokban, magánszemélyekben, akik támogatják a kultúrát, s amely támogatásra mindenkor számíthat a Kuny Domokos Megyei Múzeum is. A Derik Hungária Biztonságvédelmi Kft-vel többéves kapcsolata van a múzeumnak.  A cég vállalta, hogy ellenérték nélkül kialakítja a számítógép alapú videokamerás megfigyelőrendszert a tatai várban található kiállítóterekben - tájékoztatott Fehér Csaba múzeumi osztályvezető.

 

Nemzetünk és az ország kulturális életében mindenkor fontos szerepet játszottak azok az emberek, akik mecénásai voltak egy-egy képzőművésznek, írónak, költőnek, akik segítették a kulturális intézmények múzeumok, könyvtárak, művésztelepek, tudós társaságok, kulturális egyesületek létrejöttét, és anyagi alapot teremtettek azok tevékenységéhez, mondta el Fehér Csaba. Az intézményünk 2008-ban kidolgozott fejlesztési tervében szerepelt egyebek között az intézmény épületeinek, illetve kiállítótereinek kamerákkal való felszerelése. Erre a kiállított gyűjteményi tárgyak biztonságának növelése érdekében van szükség, de a kamerarendszer továbbgondolásában komoly marketing lehetőségek is rejlenek.

 

A 10 kamera a nap huszonnégy órájában rögzíti az eseményeket, s az interneten keresztül a képek - amelyek menthetők és nagyíthatók - a múzeumon kívül a cég videó-felügyeleti állomására is befutnak. A beruházás, illetve a támogatás értéke közel 1 millió forint.