Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Tízmilliós laborműszer gyorsítja a vizsgálatokat

Többek között a laboratóriumi várakozási idő is csökken annak a vadonatúj készüléknek köszönhetően, melyet Robozné Schőnfeld Zsuzsanna társaságában adott át dr. Laky Zoltán tatai kórházigazgató főorvos a rendelőintézetben.

 

Dr. Laky Zoltán tájékoztatott arról, hogy a gép értéke tízmillió forint és olyan szerencsés konstrukcióban jutott hozzá a laboratórium, hogy külön finanszírozási költséggel nem járt a beszerzése. Mivel a műszer a vizsgálatokat gyorsabban végzi el, mint a régi, több mint húsz éves elődje, a betegek előbb jutnak majd az eredményekhez és a várólista is csökken.

 

Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester szerint az új eszköz előnyeit a lakosság is élvezheti,  hiszen mindenki szeretne mielőbb túlesni az orvos által előírt vizsgálatokon.

 

Eigner Márta, a laboratórium vezetője elmondta, hogy a géppel most ismerkednek az intézmény dolgozói, kontroll vizsgálatokat végeznek. Munkájukat az is könnyíti, hogy a műszer olyan elemzésekre is képes, melyekhez eddig a mintát Tatabányára kellett küldeniük és az eredményre egy-másfél hetet kellett várni.