Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Március 19-én várják az ünneplőket a Szent Kereszt templomba

A tatai Szent Kereszt Templom közössége tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és ismerőseit 2011. március 19-én (szombaton) 18.45 órai kezdettel tartandó ünnepi megemlékezésére!

 

Zenés-irodalmi megemlékezésünkön részletek hangzanak el Klapka György tábornok emlékirataiból, valamint a Komáromi Értesítő és a Komáromi Lapok című hadilapokból.

 

Helyszín: a Szent Kereszt Templom Közösségi Háza (Tata, Kossuth tér 15.) Közreműködők: Kerekesné Fuli Anikó és Rigó Balázs

 

 

„Rég visszavonultam a tett mezejéről. Éltem hosszú, viszontagságteljes küzdelem volt, mely után nyugodt, rendes tevékenység illetne meg, ha sorsom úgy határozta volna. Élnek az eszmék, melyekért elszántsággal síkraszálltam mint tetterős ifjú, melyekhez rendületlenül ragaszkodtam éltem délszakán, melyek éltető vigaszt nyújtanak aggkoromban. Visszaidézem a múlt emlékeit; előszedem a birtokomban levő, ereklyék gyanánt őrzött, megfakult írott lapokat; még élő vagy már rég elhalt bajtársak leveleit; egy-egy darab történelmét sokat szenvedett hazánknak – és fölvetem a kérdést: nem rovok-e le barátaim, önmagam, nemzetem iránti kötelességet, ha emlékeimet nem viszem magammal a sírba, hanem azokat történelmi beccsel bíró irataimmal együtt nyilvánosságra bocsátom? Higgadt megfontolás után eltökéltem magam, hogy egész odaadással hozzálássak emlékeim megírásához…” (Klapka György)