A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Michl József javaslatai az Alkotmányhoz, húsvéti hangütéssel

 

Személyes hangütéssel, a húsvét előtti időszakot is megidézte hozzászólásában Michl József tatai polgármester, országgyűlési képviselő a parlament alkotmányozó vitájában. A Fidesz-KDNP egyéni jelöltjeként mandátumot nyert képviselő a kereszténydemokrata frakcióban foglal helyet, s politikai tevékenysége során rendszeresen hangsúlyt ad hitbéli meggyőződésének.

 

 

- Húsvéti alkotmány készül, és így természetes a gondolat, hogy feltegyük a kérdést: lesz-e magyar feltámadás az új magyar alaptörvény segítségével? – hangzott el a bevezetőben. A húsvéti feltámadás megidézése kapcsán Magyarország jövője miatti aggodalmát, a készülő alaptörvénnyel összefüggő kérdéseit tette fel és javaslatait foglalta össze. Kérdéssorozatában az oktatás, a pedagógusképzés és pedagógusi munka, az egészségügy, az önkormányzatiság, a munkahelyteremtés éppúgy szerepelt, mint a hazafias nevelés napjainkhoz igazodó, az értékvesztett, bizonytalan világban kapaszkodókat nyújtó elvek és gyakorlat iránti igény hangsúlyozása.

 

- Lesz-e magyar feltámadás az önkormányzatiságban, a vidék felemelésében, a hitben, hogy csak együtt sikerülhet? Lesz-e magyar feltámadás a munkahelyteremtésben, a munka szeretetében, a szorgalomban, a beosztottak, a munkavállalók iránti tiszteletben, a magyar munkaadó nemzeti támogatásában? Lesz-e magyar feltámadás az új alaptörvénynek köszönhetően a magyar üzleti világban, a becsületes kereskedelemben, a másikat becsapni nem hajlandó tisztességben, az üzletfél maximális tiszteletében, a másik sikerének való örömben? – szólnak a kiragadott mondatok.
Michl József az érzelmektől fűtött bevezető után leszögezte, hogy az alaptörvény vitájában szerinte ezekre a kérdésekre is sokan választ várnak. Úgy véli, a jelenlegi lehetőség történelmi változtatásra, paradigmaváltásra is alkalmat teremt. Keresztelő János üzenetére hivatkozott: „Változtassátok meg gondolkodásmódotokat!”

 

- Nem lehetünk tovább következmények nélküli ország. A demokrácia  ellenségei a korrupció és a bürokrácia, s különösen a népesség fogyása, a vidék elsorvadása, a családok széthullása – sorolta a képviselő. A Komárom-Esztergom megyei Polgármesterek a Falvakért Egyesület javaslatát citálta a T. Ház elé, amelynek választott vezetői kérik, hogy az új alaptörvényben a vidék felemelése sokkal nagyobb hangsúllyal szerepeljen! Michl József a történelmi távlatokat említvén Prohászka Ottokárt idézte, aki azt üzente saját és a jövő generációjának: „Erőszakkal boldogulni nem lehet, hanem csak erénnyel.” A készülő Alkotmány Nemzeti hitvallás fejezetébe konkrét javaslatokat is tett a képviselő, s Giesswein Sándor Tatán született politikus-lelkipásztor szavaival zárta a plenáris ülésen történt felszólalását. „És ha van oly állapot, amely indokolja, hogy az alkotmány védelmében mindenki ellenzéki legyen, úgy vannak alkalmak, amelyek megkívánják azt, hogy ne legyen ellenzék senki sem”.