A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A nehéz időkben is tartalmas gazdasági program

A négyéves gazdasági programot alapos előkészítés után elfogadta a tatai képviselő-testület márciusi ülésén. Az önkormányzat felhívására érkezett lakossági javaslatokat is igyekeztek belefoglalni, mondta el Michl József polgármester. A jelen gazdasági helyzetben bármi váratlan nehézség bekövetkezhet, de tétlenül akkor sem várhatunk, hangsúlyozta. Tervez és dolgozik az önkormányzat, s bízik abban, hogy a realitásokkal számoló tervezet megvalósítása minél kevesebb akadályba ütközik. Horváth Tivadar jegyző távozása nyomán az álláshelyre pályázatot ír ki a város. A Kálvária úti óvoda ősztől egyházi fenntartásba kerül.

 

A testület huszonhét tárgyalt napirendje között szinte valamennyi városi cég gazdálkodási tervezete szintén terítékre került, a Távhőszolgáltató Kft. ügyét azonban rendkívüli testületi ülésen vitatják meg. Az Eötvös-gimnázium fenntartását is ellátó Városkapu Zrt. költségvetése a lehető legtakarékosabb módon nyert végső formát. A polgármester köszönetet mondott Berczelly Attila vezérigazgatónak a városi cégre nézve nagyon feszes pénzügyi tervéért, s a feladatvállalásért. felelősségteljes és nagy önmérsékletet tanúsító együttműködésért.

 

A Tatai Fényes Fürdő Kft-nek 9,7 millió forint támogató kölcsönt szavaztak meg a képviselők, enélkül nem tudnák elindítani a strandszezont. Ez évről évre így történik, az önkormányzat befektetőt vár a fejlesztésre. A piarista rendház hasznosítására kiírt pályázatra egy jelentkező ajánlata érkezett, de a benyújtott formában ez nem bizonyult megfelelőnek. A felújítandó és új funkcióra váró műemlékre meghosszabbított határidőt szavazott meg a testület.

 

Három további pályázatnál 16 millió forint támogatásának megítéléséről határoztak: a kerékpárút, az Angolpark és a Kossuth tér építésének, illetve rekonstrukciójának folytatása érdekében, mondta el Horváthy Lóránt alpolgármester. A polgármester tájékoztatásul elmondta: a könyvvizsgálói jelentés szerint a jelenlegi adóssággal is fenntartható az önkormányzati működés, a kötvénykibocsátás az áthidaló lehetőséget hivatott biztosítani.

 

Az oktatási intézmények kapcsán Michl József elmondta, hogy a tervezett katolikus indításának tervétől a megyés püspök elállt, ezért ez most lekerült a napirendről. Egy nappal az iskolaalapítás visszavonását követően az ellenzők demonstráltak a Kossuth téren, s a templom mögött, a Fazekas iskolánál pedig a pártolók csöndes többsége jelent meg. A rövid polgármesteri összefoglaló csupán néhány mondatra szorítkozott, ám egyházi óvoda alapításáról szavazott a testület. Michl József előterjesztette: a Kálvária úti óvodát átvenni kívánja a helyi református egyházközség, amelyet meg is szavazott a testület. A jogi eljárás ezzel kapcsolatban megindul, várják azon szülők jelentkezését, akik felekezeti hovatartozástól függetlenül szeptembertől a református óvodába szeretnék járatni gyermeküket.

 

A Csillagsziget Óvoda április 1-jétől új épületrészt kap, így növelik a dolgozói létszámot is, hangzott az örvendetes hír. A Bartók Béla óvodába költözik a Vaszary-iskolából a logopédiai oktatás, s a gyógytestnevelés, e változtatásokat is jóváhagyták a képviselők, tájékoztatott Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester.