Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Tatai Sokadalom június 17-19.

www.kenderke.hu

A fesztiválról

Minden év júniusának harmadik hétvégéjén benépesül a festői szépségű Angolkert, mely országos viszonylatban is egyedülállóan ideális körülményeket teremt a népművészet tiszta forrásából merítő rendezvényhez. A Tatai Kenderke Néptáncegyesület tizenkettedik alkalommal rendezi meg az egyre népszerűbb Tatai Sokadalmat. Az összművészeti rendezvénysorozat a hagyományőrzéstől a mai kor ízlése szerinti újraalkotásig mindent átfogó, megjelenítő művészeti produkciók sokadalma.

 

Helyszín és program

A rendezvényt megnyitó, a Kossuth tértől az Angolkertig a város legszebb részein átkígyózó menettánccal és gólyalábas attrakciókkal veszi kezdetét a színes forgatag. A park árnyas tisztásai tagolt, de mégis mindent átfogó helyszínei a különböző eseményeknek.

 

Mesterség bemutatók, gyermekprogramok, játszóműhelyek és a kézműves vásár együttes megjelenése, párhuzamos eseményei a gasztronómiai különlegességek tárházával bővülve kicsiknek és nagyoknak, családoknak nyújt szórakozási, pihenési lehetőséget. A szabadtéri színpad koncerteknek és az esti gálának befogadója. A Kiskastély kiállítások, előadások helyszíneként csak ezekben a napokban nyílik ki a látogatóknak. A néptáncegyüttesek rangos megmérettetés után érkeznek, mint az Örökség Népművészeti Egyesület díjazott csoportjai. Fellépnek mesterek, kiváló minősítésű amatőr együttesek, hivatásos előadóművészek. A népzenei koncertek, hangszerbemutatók, vásári komédiások, báb- és utcaszínházak, esti-mesék mellett népszerű világzenei produkciók és táncszínházi előadások is várják a nagyérdemű publikumot. Az eseményeket tarkítja az íjászbemutató, a lovas programok, a sétakocsikázás, mely a város nevezetességeit mutatja be az érdeklődőknek. Az estéket a hajnalig tartó táncházak zárják, melyre erdélyi, felvidéki vendégeket várunk.

 

Információ: Tatai Kenderke Néptáncegyesület

 Programelőzetes a mellékletben.

 

Tel.: 06-34/587-005

 

Web: www.kenderke.hu

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja Tatai_Sokadalom_programA5_110602.doc443 KB