Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Sikeres volt a váci nyári egyetem

Sikeresen befejeződött Vác városában a XXIII. Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetem közel nyolcvan fő részvételével. A programot a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének tatai szervezete kezdeményezte, s június első napjaiban valósították meg.  A rendezvény egyik fővédnöke Michl József országgyűlési képviselő, Tata város polgármestere volt.

 

A nyári egyetemen előadást tartott Dr. Zbysek Sustek professzor, a Szlovák Numizmatikai Társaság elnöke is.

 

Az éremgyűjtők tatai szervezete nevében Vámosi László elnök elmondta, hogy egy délután erejéig a több, mint 50 résztvevő éremgyűjtő, numizmatikus az ország minden részéből megismerkedett a helyszínt adó város nevezetességeivel is. Június 4-én pedig a tatai és váci éremgyűjtők emléktáblát helyeztek el a váci börtön falán Hóman Bálint emlékének megörökítésére, halálának 60. évfordulójára. (Hóman Bálint történész, politikus, egyetemi tanár kedvenc kutatási területe az éremtan volt.)

 

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök, illetve Fördős Attila, Vác város polgármestere az egyetem megnyitásán is részt vettek és nagyra értékelték a tataiak kezdeményezését. Vámosi László köszönetet mondott Michl Józsefnek, Tata város polgármesterének a támogatásért.