Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Óriási érdeklődés övezte a 18. Víz, - Zene, - Virágfesztivált

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a 18. Víz, - Zene, Virágfesztivált városunkban. A rendkívül színes programok mellett a tóparti sétányokat körbevevő vásár is színvonalas volt, sokféle érdekes portékát találhatott az érdeklődő. A fesztivál mára országos hírűvé vált, felhőtlen hétvégi kikapcsolódást kínált főként a családok számára.


Szombaton az országos katonazenekarok is találkoztak már negyedszer, hatalmas sikert aratott a hódmezővásárhelyi, székesfehérvári és szentendrei zenekar. A tataiak most kiküldetésük miatt nem vehettek részt a találkozón. A zenei csemegék között minden korosztálynak kedveztek, hiszen Janicsák Veca, Szekeres Adrienn, Nagy Feró, az Első Emelet, Mága Zoltán, a Molnár Dixiland Band, a Benkó Dixiland Band és az idősebbek által jól ismert Mungo Jerry nevű angol rockbanda is fellépett.

A gyerekek számára az Esterházy-kastély udvara változott játszóházzá, ahol a Háztűzőrző Nők és Anyák Egyesülete szervezett változatos programokat. Volt népi játszóudvar: halászat, célba dobás, gólyaláb, kézműves műhely, mesesarok és zenebölcsi is.

A fesztiválon már évek óta a környék borait is megkóstolhatják a vendégek a kastély udvarán működő borudvaron.

Új kezdeményezés volt Tata város legjobb fehér, rozé és vörös boráról való döntés eredményhirdetése. Ezt követte Tata zászlós bora cím átadása. Az év fehér bora a Szöllősi Pincészet 2010-es évjáratú Chardonnay-ja lett, a rosék közül a Kősziklás Borászat Pinot Noirját, valamint a Gelbmann Pincészet vörös Cabernet Savignon borát találta a legjobbnak a zsűri. A Tata Város Zászlós Bora kitüntető címet a Szöllősi Pincészet 2006-os Magnus Cuvée fehér bora érdemelte ki. Ez azt jelenti, hogy Szöllősi Mihály bora ezentúl zászlós címkével ellátott palackokban jelenik meg a honi és nemzetközi borpiacon, jelezve terméke világszínvonalát.


Több tízezerre tehető a látogatók száma, a programok garmadája közül igen nehéz volt válogatni. A tizennyolcadik, immáron nagykorúvá vált fesztivál sokak véleménye szerint a csúcsok csúcsa volt.