A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Együtt a család - kistérségi rajzpályázat sok fantáziával

A család évében mi is szolgálhatott volna jobb ötlet témául egy rajzpályázatnak, mint a család? Elsőre egyszerűnek tűnik, hogy e témáról a gyerekek könnyen készítenek rajzokat, másodjára azonban félő, hogy esetleg a sztereotípiák csapdájába esik még a tehetséges és kreatív gyermek is! Nos, a Naszályon kiállított munkákból kiderült: kifogyhatatlanok ötletekből a legifjabbak, s ezerféleképpen lehet akár egy csupán háromtagú kiscsaládot is megjeleníteni! A XII. Naszályi Kistérségi Napok rajzpályázatának kiállítását Robozné Schőnfeld Zsuzsanna tatai alpolgármester, a Gyermekbarát város-program mentora nyitotta meg. A díjakat a tatai alpolgármester asszony, Lippai Sándor tatai oktatási referens, valamint Hozák Attila, a naszályi Angyalffy Mátyás Általános Iskola igazgatója adta át a legügyesebbeknek.

 

 

A pályázatra kétszáznál több rajz érkezett a kistérség iskoláiból, valamint a naszályi óvodából. Robozné Schőnfeld Zsuzsanna a sokféle technikát, a szín- és látásmód gazdagságát méltatta, amely korán felvillantja a lehetséges tehetséget. Sokat számít a fejlesztés, ám a fantázia és az egyéniség kitűnik az egyébként jó rajzok közül, ha kis alkotója nem átlagos tálentummal megáldott. A rajzkiállítás megnyitóján Pap Nóra énekelt a legifjabb generáció képviseletében, Kosztolányi Dezső Mostan színes tintákról álmodom című klasszikusával pedig az érett korú Szöllősi Zsigmondné ajándékozta meg a közönséget.

 

A díjkiosztó következettt a művelődési ház aulájában, s csak ezután tárult fel a "meseajtó", mondta Schőnfeld Zsuzsanna, ahová érdeklődéssel léptek be a szülők, gyerekek, ismerősök, rokonok. Az igényes tárlat megállta volna a helyét akár idősebb alkotók kezemunkájaként is. A díjazottak névsorát alant olvashatják.

 

Általános iskolai alsó tagozatosok  1. Túri Helga 3. osztályos, Baj 2. Vavrik Kata 4. osztályos, Tata, Fazekas 3. Willi Dorka 3. osztályos, Tata, Kőkúti

Különdíjjal dicséretet kapott: Hajnal András 2.a osztályos, Naszály Véber Krisztián 4. osztályos, Naszály

 

Általános iskola felső tagozatosok  1. Geiling Borbála 7. osztályos, Szomód 2. Pandúr Antal 5. osztályos, Naszály 3. Bottlik Cseperke 7. osztályos, Dunaalmás

Különdíjjal dicséretet kapott: Sümegh Gergely 5. osztályos, Naszály Veisz Helga 6. osztályos, Tata, Vaszary

 

Óvodai korcsoport 1. Essősy Ágota, Naszály 2. Czifrik Anna, Naszály 3. Fűfa Levente, Naszály