A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

III. utcai lovasparádé Tatán

Emberek, lovak, lovaskocsik, hintók gyülekeznek 9 óra 30-tól a Kálvária alatt a Móricz Zsigmond téren, hogy 10 órakor kezdetét vehesse a színpompás lovas felvonulás. Az időben érkező szemlélődők még helyet is foglalhatnak a kocsik valamelyikén, így ők "nyeregben" lehetnek a menet ideje alatt. A Kossuth téren díszvendégeink is hintóra szállnak és a parádés felvonulás meg sem áll az Esterházy lovardáig.

 

Amire megérkezünk a lovas pályához, a "Táltos nap 2011" rendezvény keretében már javában tartanak a lovas bemutatók: díjlovaglás, díjugratás. Itt a jövő lovasai a Tatai Táltos Lovas Iskola növendékei valamint a tatai és a térségbeli lovasok mutatják be lovas tudományukat.

 

A lovas bemutató résztvevői a bemutatót megszakítva alkalmat biztosítanak a felvonuló menetnek tiszteletkörük megtételére a lovaspálya körül, majd folytatódnak a bemutatók.

 

Ez alatt a Kastély téren ki-ki kedve szerint lovat simogathat, kocsikázhat, kapcsolatot teremthet a lovasokkal.

 

A bemutatók végeztével pihenő és ebédszünet következik, majd folytatódik a délután a program.

 

Bombicz Gábor kommentárral fűszerezett díjlovas bemutatója indítja a délutáni programt, amit játékos, vicces vetélkedő követ.

 

Mindenkinek jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk!

 

Tehát a felvonulás 9 óra 30-kor indul a Kálvária alól a Móricz Zsigmond térről és tovább halad a Kocsi utca - Kossuth tér - Rákóczi utca - Hősök tere - Kastély tér útvonalon. Végállomás az Esterházy lovardánál.

 

Gyülekezés a Fekete út, Móricz Zsigmond térnél

2011. október 1-jén (szombaton) 9 órától.

 

web: www.tatailovas.hu