Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

A halfogyasztás népszerűsítése is célja volt az Öreg-tavi Nagy Halászatnak

Tizenegy évvel ezelőtt szervezte meg a Tatai Mezőgazdasági Zrt. első alkalommal az azóta egyre népszerűbb és látogatottabb Öreg-tavi Nagy Halászatot. A tóban zajló látványhalászat sokakat csábított a mederbe, s rengetegen vásárolták a tatai halat.

A megnyitó ünnepségen a cég vezetője, Major Dezső vezérigazgató köszönetet mondott a halászoknak egész éves munkájukért.

 

A Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-kezelők Szövetségének elnöke, dr. Németh István elmondta, hogy hazánkban egyelőre az európai átlag alatt van az éves halfogyasztás. A tatai halakból igen finom étkek készíthetők, ez talán ösztönzi az itt élőket az egészségesebb étkezésre. Tata polgármestere, Michl József örömtelinek nevezte azt, hogy mára kiemelkedő, nemzetközi vendégeket vonzó eseménnyé vált a nagy halászat. Mint mondta, nyolc országból érkeztek testvérvárosi küldöttségek, akik ide is eljöttek, s számukra igen különleges élmény az, amiben most részük lehet.

 

Smudla Tamás, a Szent Kereszt Templom plébánosa áldotta meg a halászok munkáját az Öreg-tó medrében, aztán az önfeledt szórakozás, no és a különféle halételek fogyasztása következett. A szórakoztató műsorok sokasága között választhattak az érdeklődők. Többek között a 25. Klapka György Lövészdandár zenekarának könnyűzenei koncertje, Cseke Katinka és Tóth Miki fellépése, valamint Pápai Joci műsora és Galambos Lajcsi dáridója vonzott sok nézőt.