A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Vadlúd Sokadalom 2011. november 25-26.

Minden év utolsó novemberi szombati napján a tatai Öreg-tó partjára invitálja a természetkedvelőket a Magyar Madártani Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja. A Száz Völgy Természetvédelmi Egyesülettel és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal közösen megrendezésre kerülő országos természetvédelmi fesztivál a természet és a természetbarátok ünnepe.

 

Az eurázsiai tundrák vidékéről érkező vadludak évszázadokkal ezelőtt itt, a tatai Öreg-tó leeresztett medrében, a hajdan volt mocsárvidéken találtak pihenőhelyet maguknak hosszú vonulásuk során. Minden év novemberében visszatérnek, hogy a telet nálunk töltsék, majd február végén, március elején visszainduljanak északi költőhelyeik felé. Amiért azonban e látványosság Európa-szerte egyedülálló az az, hogy a tatai Öreg-tó az egyetlen olyan madárpihenőhely, melyet egy város szinte teljesen körülvesz. Nem is akármilyen város! Tata, a "Vizek Városa" Magyarország legjelentősebb vízi várával, a barokk építészet megannyi műemlékével és persze a modern kor épületeivel olyan keretet nyújt a madármegfigyeléshez, amelyet látni kell!

 

A természet és kultúra e szerencsés találkozása az, ami Tatát egyedülállóvá és varázslatossá teszi. Mindazok, akik november utolsó szombati napján kilátogatnak a tatai Öreg-tó partjára, nemcsak a madárvonulás lenyűgöző jelenségének lehetnek tanúi, de a Tatai Vadlúd Sokadalom változatos programot kínál természetbarátoknak, családoknak, kicsiknek, nagyoknak, a természet, a csillagok és a madarak iránt érdeklődőknek egyaránt. Minden érdeklődő számára lesz lehetőség teleszkópos madármegfigyelésre, mellyel szinte testközelből láthatók ezek az egyébként félénk madarak.

 

A madárgyűrűzési bemutató mindig különleges élmény, továbbá előadásokkal, kiadványokkal, solymászbemutatóval, természetvédelmi és környezetvédelmi, szaktanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, a gyerekeknek játszóházzal, "állati jó bemutatóval" és számtalan színes programmal vár Mindenkit a Tatai Vadlúd Sokadalom, ahol a helyi termelők finomságait kóstolgatva a vásározók színes adventi forgatagában is elmerülhetünk. Lenyűgöző látvány, remek hangulat, melyhez minden évben Tata, ez a hangulatos, barokk kisváros nyújt pazar hátteret. Látogasson el Tatára, a vadludak városába, és legyen részese Ön is ennek az egyedülálló fesztiválnak!

 

A rendezvény és annak valamennyi programja ingyenes.

 

További információ, valamint a részletes program megtalálható a rendezvény honlapján: www.vadludsokadalom.hu

 

Bolla Adrienn

Társadalmi Kapcsolatok

Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület /

 MME Komárom-Esztergom Megyei Csoport

Elektronikus postacím: myladycia@hotmail.com

Mobil: +36/20/968-0866

Elektronikus postacím: szazvolgy21@gmail.com

 

Honlap elérhetőség: www.szazvolgy.hu www.vadludsokadalom.hu

CsatolmányMéret
PDF ikon Vadlud sok program.pdf387.57 KB