A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Máltára utazik az Eötvös Gimnázium fiú csapata a jövő tavaszon

Az alant olvasható cikk a Fejér Megyei Hírlapban jelent meg, ám azért tesszük fel tatai honlapunkra, mert az Eötvös Gimnázium csapatának jó hírnevét öregbíti a két bicskei diák is, akik szerepelnek benne. Kétévente rendezik  meg az International Schools Sport Federation (ISF) versenyt, nemzetközi diákcsapatokkal. Jövő március 25-30. között Máltán kerül rá sor, Magyarországról a tatai Eötvös fiúcsapata nyerte el a részvételi jogot rá, s egy szombathelyi iskola lánycsapata.

 

A bicskei gimnázium szolgálati lakásában lakik Bodor András (képünkön őt láthatják bicskei otthonukban) az édesanyjával, Márkó Szidóniával és fivérével, Áronnal. A tizenhat éves fiú szobájában a számítógép mellett gitár, elektromos zongora és dobfelszerelés mutatja, hogy a srácok miben utaznak, bár András egyik nagy és viszonylag új szenvedélyét, a futást éppen nem ezek jelzik. (Fivére, Áron 12. osztályos szintén az Eötvösben, s a tatai sportklubban - TSE - kosarazik.)

 

Bodor András és Szabó Gábor, a másik bicskei fiú, aki szintén Máltára utazik majd, cáfolják a sztereotípiákat! Sportolnak, de jó tanulók, András még zenél is, mégis inkább titkolná, nehogy azt higgyék, dicsekszik! András a kéttannyelvű osztály tizedikese, Gábor az Arany János tehetséggondozó program keretén belül jár ugyanoda. András ugyan átvitt értelemben elég messziről futott már Bicskéig is, Erdélyből települtek át az anyaországba. Édesanyja a bicskei gimnáziumban tanít angolt és magyart, Sepsiszentgyörgyről érkezett ide két fiával. A szülők elváltak, az édesapa Hollandiában él, de jó a kapcsolat gyermekeivel. Tatára a kéttannyelvűség miatt jelentkezett András, s Gábor barátjával ott gyarapítják  udásukat, számos bicskei diákkal egyetemben.

 

- Kedvencem a történelem, a művészettörténet, s a kémia - mosolyog András, mert e kijelentéssel mindig meglepetést okoz. Neki a humán és a reál tárgyak is mennek, akárcsak Gábornak. - A zongorát Németh Tatjána tanárnő szerettette meg velem, a történelem a háborús dokumentumfilmekkel hozott össze. A futásban Kovács András tanárom fedezett fel Tatán - mondja.

 

S hogy mi is ez a máltai kaland? Kétévente rendezik  meg az International Schools Sport Federation (ISF) versenyt, nemzetközi diákcsapatokkal. Jövő március 25-30. között Máltán kerül rá sor, Magyarországról a tatai Eötvös fiúcsapata nyerte el a részvételi jogot rá, s egy szombathelyi iskola lánycsapata. Most az 1995-96-97-es születésűek mehetnek, a cél megvan, de Gábor elárulja, hogy még támogatókat keresnek az utazáshoz...