A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Kisdiákok gyakorolták demokratikus jogaikat a városházán

Diák-közmeghallgatásra várták az alsó tagozatos diákokat a városháza dísztermébe, ahol lehetőségük nyílt a gyerekeknek, hogy elmondják véleményüket, javaslataikat több témában. Az iskolások kérdezhettek is a városvezetőkről,  melyekre a polgármester és az alpolgármester válaszolt.

 

A diák-közmeghallgatást már hagyományosan novemberben tartják Tatán, hiszen november 20-a a gyermekjogok világnapja. A meghallgatás célja egyrészt az, hogy a legfiatalabb iskolás korosztályok szervezett formában elmondhassák az őket érintő városi ügyekről alkotott véleményüket a képviselő-testület tagjainak, illetve a város polgármesterének, azaz tapasztalatokat szerezzenek a „részvételi demokrácia” terén, másrészt az, hogy a felnőtt képviselők és a polgármester első kézből kapjanak információkat arról, hogy miként vélekednek a legfiatalabb korosztályok közvetlen környezetük dolgairól. Az idei év az önkéntesség jegyében zajlik, a diák-közmeghallgatás témája is e gondolatok köré csoportosult.

A diákok, akik a város minden iskolájából érkeztek elmondták, milyen önkéntes feladatokat végeznek iskolájukban vagy családjukban. Michl József polgármester felhívta figyelmüket arra, hogy az önkéntes segítségnyújtás bármikor gyakorolható, legjobb ha saját családunkban kezdjük el. A rendezvényen részt vett még Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester, aki a gyermekbarát város intézkedéseiről számolt be, Dózsa Eszter diákpolgármester, Varga András önkormányzati képviselő, valamint Schafferné Czirok Vera ifjúsági- és sportreferens.  Dózsa Eszter a városi diákönkormányzat tevékenységét mutatta be az alsósoknak, s azt is elmondta, milyen lépcsőfokokat járt be diákpolgármesteri kinevezéséig.