Legfrissebb hírek

Június 13-án és 14-én Tatán rendezték a XII. Földtani Veszélyforrás Konferenciát az Old Lake Golf Hotelben. 
Az önkormányzat megbízásából a D.D.D. Kft. június 14-én szúnyoggyérítést végez (tartaléknap június 15.) kedvező időjárási feltételek megléte esetén. 
A tatai Talentum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban június 13-án rendeztek ünnepséget abból az alkalomból, hogy az intézmény lezárta 25. tanévét. 
Tata Város Önkormányzata és a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény a Magyar Védőnők Napja alkalmából hagyományosan minden évben köszönetet mond városunk védőnőinek munkájáért. Idén június 13-án került sor az eseményre, melyen Michl József polgármester, dr. Makay-Beró Henrietta alpolgármester és Dr. Cseh Tamás, a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény igazgatója köszöntötte a tatai védőnőket. 
Életbe lépett hazánkban az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés vasárnap éjfélig lesz érvényben.
„A nyári diákmunka 2019” központi munkaerőpiaci programra jelentkező nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező 16-25 év közötti tanulók számára tájékoztató napot szerveznek június 17-én hétfőn, 11:00 órától a Magyary Zoltán Művelődési Központban.          
A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság és Tata Város Önkormányzata szervezésében június 12-én rendezték az idei Magyary Konferenciát a Piarista Rendház épületében. Az esemény hagyományosan az Öreg-tó partján kezdődött, ahol megkoszorúzták Magyary Zoltán szobrát, majd ezt követően szakmai előadásokkal folytatódott.
Tata Város Önkormányzata és a Scolar Kiadó szervezésében június 11-én rendezték Turczi István: "DEODATUS – A férfi és egy város tört.én.elme" című könyvének bemutatóját a Városháza dísztermében.
Tata Város Önkormányzata, a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület valamint a Tatai Városkapu Zrt. július 13-án 10:00 órától rendezi az I. Tatai Tóátúszást az Öreg-tavon.
Az Öreg-tavi Vízi Vitorlás Egylet nyílt napot tart Tatán június 15-én szombaton 10 órától a Vágóhídnál lévő hajókikötőben, ahol képzett, rutinos vitorlázók segítségével lehet kipróbálni a vitorlázást 16 óráig.