Legfrissebb hírek

Elvégezte a téli időszakra való felkészülést a Tatai Városgazda Nonprofit Kft., a cég telephelyén már menetkészen állnak a téliesített gépjárművek. 
December és április között idén is szünetel a zöldhulladék elszállítása Tatán, ezért a Városgazda Nonprofit Kft. arra kéri a tataiakat, hogy már ne tegyenek ki több zöldhulladékot az utcára. 
A Tatai Járási Hivatal tájékoztatása szerint a téli időszakban a hidegebb időjárási körülményekre illetve a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat (KAB busz) működése 2021. december 1-től 2022. február 28-ig felfüggesztésre kerül. 
A tatai népfőiskola, jelenét s jövőjét újrarajzoló eseményeként 2016-ban módszertan kidolgozásában együttműködő tagként csatlakozott a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózathoz. Ezzel az integrálódással, kiemelt határmenti népfőiskolai szerepvállalásunkkal egyértelműen letettük voksunkat a hagyományok, helyi értékek őrzése, ápolása és gyarapítása mellett, ezzel is hozzájárulva kulturális missziónk teljesítéséhez. 
Végéhez közeledik a Tatai Német Nemzetiségi Múzeum épületének külső felújítása.
A Kuny Domokos Múzeum pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére:- ADATTÁROS- MÚZEUMPEDAGÓGUS- RÉGÉSZ és- NÉPRAJZOS MUZEOLÓGUS.
Mikulásváró programot szervez a gyerekeknek a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár december 3-án pénteken, 16 óra 30 perctől. 
A Kuny Domokos Múzeum szeretettel várja az érdeklődőket december 7-én kedden, 17:00 órakor a "Mire a falevelek lehullanak... Tata és Tóváros az Első Világháborúban" című kötet nyilvános bemutatójára. 
A Tatai járás az 5. legélhetőbb Magyarországon a járások rangsorában egy friss kutatás alapján. A Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsora a közbiztonság kategóriában is az első 10 helyezett közé sorolta járásunkat. 
Sikeresen lezajlott a tervezési-közbeszerzési eljárás a Tata Szíve tervpályázat győzteseivel, így elkezdődhet a részletes tervezési folyamat, melynek nyomán újjászületik városunk egyik központi tere, Tata és Tóváros találkozási pontjánál.