Legfrissebb hírek

Október 16-án reggel a hagyományos, húzóhálós lehalászással folytatódott az Öreg-tavi Nagy Halászat Tatán. 
A Városháza dísztermében került sor az idei Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjak kihirdetésére október 15-én. Az önkormányzat ösztöndíjait Michl József polgármester és Rigó Balázs alpolgármester adta át. 
A 2009-ben indult Hulladékcsökkentési Hét (EWWR - európai főkoordinátora a brüsszeli ACR+ szervezet, honlapja: https://ewwr.eu/) egy olyan kezdeményezés, amelynek célja a fenntartható erőforrás- és hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformáló tevékenységek megvalósítása. 
A tatai Esterházy-kastélyban rendezte éves közgyűlését az Által-ér Szövetség október 15-én, az Öreg-tavi Nagy Halászat első napján. 
A tatai múzeum szeretettel várja az érdeklődőket "FIAT VOLUNTAS TUA - Emlékfotográfiák IV. Károly madeirai száműzetéséről és temetéséről" című kiállításának megnyitójára, 2021. október 19-én 18:00 órakor. 
Megjelent a Tatai Városkapu újság legfrissebb száma.
A Honvéd Bajtársi Klub felkérésére tartott tájékoztatót Michl József a Városháza dísztermében október 13-án. Tata polgármestere az aktuális városfejlesztési témákról, célokról beszélt a klub tagjainak. 
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2021. október 24-én Almásfüzitő felső - Komárom-Rendező állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 sz. Budapest - Hegyeshalom vasútvonalon a csatolt hirdetményben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Népfőiskolánk a Tata Város Önkormányzatával kötött közművelődési megállapodás alapján 2018. óta szervezi a középiskolásoknak szóló Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét, melyen a standoló civil szervezetek személyesen mutatkozhatnak be a tatai, érettségit adó oktatási intézménybe járó 9. és 10. osztályos diákoknak, beszélgethetnek velük tevékenységeikről, ajánlhatják magukat az önkéntes munkaórák eltöltésére.