10 fiatal nyerte el idén is az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjat

Október 24-én a Városháza dísztermében került sor az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjak átadására. A 2022/23-as tanévben 10 hallgató nyerte el az önkormányzat támogatását.

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013-ban alapította az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjat, ezzel is elismerve a felsőoktatásban kiemelkedő tanulmányi eredményt elért hallgatókat. Az ösztöndíj olyan tatai állandó lakóhellyel rendelkező, nappali tagozatos, felsőoktatásban alapképzésben, osztatlan mesterképzésben vagy mesterképzésben tanuló hallgatónak adományozható, aki a díj adományozását megelőző tanév mindkét félévében 4,0-nál magasabb tanulmányi átlagot ért el és még legalább egy tanéve van hátra a tanulmányai befejezéséig.

A díjat évente 10 hallgató nyerheti el, öten a humán tudományterületről és öten a természettudományi-műszaki szakterületről. Az ösztöndíj havi összege 12 000 forint, 10 hónapon keresztül. A támogatás odaítéléséről a mindenkori oktatási feladatokkal foglalkozó bizottság javaslatának figyelembevételével Tata  polgármestere dönt, aki a Városházán elmondta: – Bár egy szerény összegről van szó, mégis örömteli számunkra, hogy idén is tudjuk támogatni a fiatalokat, akiknek szívesen segítünk más formában is a lehetőségeink szerint, például, ha a szakdolgozatukban tatai témát szeretnének feldolgozni. Michl József tájékoztatott arról, hogy az idei 10 ösztöndíjas közül öten, már korábban is sikerrel pályáztak a támogatásra, öten pedig először kapták meg az ösztöndíjat.

 

2022-ben Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjat nyert:

 

-Benke Dorottya, Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kar, tanító szak

-Csölley Martin, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanár szak

-Havranszki Levente, Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Diagnosztikai Analitikus szak

-Iffiú Lóránt, Budapesti Corvinus Egyetem politikatudományok szak

-Illés Levente László, Budapesti Corvinus Egyetem gazdaságinformatikus szak

-Madarász Áron, Budapesti Corvinus Egyetem biztosítási és pénzügyi matematika szak

-Pekár Balázs, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, ápolás és betegellátás szak, gyógytornász

-Pekár Barbara, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, ápolás és betegellátás szak, dietetikus

-Virág Domán, Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy-számvitel szak

-Zubek Tímea, Pécsi Tudományegyetem Természettudományi és Bölcsészettudományi Kar testnevelés-történelem szak.

 

A Városházán a sikeres pályázók az ösztöndíjat igazoló oklevelek mellett a Fellner Jakab Emlékév alkalmából kiadott Fellner Emlékbélyegeket vehettek át Tata polgármesterétől. Gratulálunk a város idei ösztöndíjasainak, sok sikert és jó eredményeket kívánunk nekik ebben a tanévben is!