Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Közmeghallgatás

A Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség környezeti hatásvizsgálati eljárást indított az I. sz. Budapest-Hegyeshalom vasútvonal Biatorbágy - Tata szakasz korszerűsítésével kapcsolatban a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII.25.) Korm. rendelet alapján. A vizsgálat a környezeti elemekre, zajvédelemre terjed ki. Az üggyel kapcsolatban közmeghallgatást tartanak a Tatai Polgármesteri Hivatal dísztermében 2013. január 24-én csütörtökön 14 órától.

 

 

Az említett vasútvonal korszerűsítésének célja a szerelvények nagyobb sebességgel és biztonsággal történő közlekedése. A szakaszon 5 állomás és 5 megállóhely érintett, köztük a tóvároskerti megállóhely is. A korszerűsítés során a nem funkcionáló vágányokat elbontják, az állomás épületeket, peronokat felújítják. Több ponton nyomvonal-korrekció történik.

 

A dokumentáció megtekinthető, illetve információt kérhető a polgármesteri hivatalban Tene Gáborné városüzemeltetési ügyintézőtől, valamint Mürkl Levente környezetvédelmi és energetikai referenstől.