1200 gyermek vett részt az idei Nagy Sportágválasztón

Szeptember 8-án a Kőkúti Általános Iskola és a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont a Tatai Nagy Sportágválasztó eseményének, melyen 17 egyesületnek köszönhetően 19 sportágat lehetett kipróbálni. A programot 2012 óta szervezi meg Tata Város Önkormányzata.

Idén a 200 segítő mellett 1200 gyermek vett részt a sportágválasztón, amelyen külön köszöntötték az Atlétikai Világbajnokságon kiemelkedő eredményt elért kőkútis váltó tagjait. A szervezőbizottság jóvoltából néhány iskola váltója meghívást kapott a VB szombati versenynapjának délelőttjére, hogy fussanak a 10×200 méteres váltóversenyen. Az elmúlt évi Diákolimpia atlétikai versenyein elért eredményei alapján meghívást kapott a Kőkúti Általános Iskola csapata is. Ahogyan a Tatai Városkapu újság beszámolójában olvasható, a rajt után azonnal az élen futott a váltó, s végig az első három hely valamelyikén haladt a tatai gárda. Amikor eljött az utolsó váltás, kis előnnyel indulhatott az utolsó sportoló, aki biztos elsőként ért a célba.

A csapat tagjai voltak: Körmendi Rebeka, Kláris Melinda, Ilyés Benjamin, Barsi Adél, Mihalik Lilla, Budai Borostyán, Szabó Kálmán, Kecskeméti Luca, Békefi Nándor, Bodor Bence, Németh Marcell és Turán Balázs, a felkészítő Sebestyén Balázs testnevelő. Gratulálunk nekik ehhez a fantasztikus eredményhez és további szép sportsikereket kívánunk!