2023-ban is Tatán adták át az Év Termelője díjakat – Sikeres volt az idei SVÉT

Ezen a hétvégén újra az ízek, zamatok, illatok, vagyis az ételek és italok kapták a főszerepet az Esterházy-kastély udvarán, mivel 2022 után ebben az esztendőben is Tata adott otthont a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) éves gasztro találkozójának szeptember 9-én és 10-én.

A SVÉT 13. 0 házigazda szerepét a két Michelin csillagos Platán Gourmet Étterem töltötte be, melynek vezetője, Pesti István elmondta: – Az, hogy a SVÉT újra itt tud lenni azt is jelenti, hogy jó viszonyban vagyunk egymással ebben a közösségben. Emellett persze az ilyen eseményeken lehet találkozni, hiszen Soprontól Debrecenig jöttek ide éttermek, s ilyenkor tudunk egymással időt tölteni. Tata pedig egyszerűen adja magát, és kicsit olyan, mintha ide találták volna ki az egész rendezvényt, amely láthatólag jól működik, és nagyon kellemes hangulata van. Az ráadásul egy külön jó érzést ad nekünk, hogy házigazdái lehetünk az eseménynek.

Az országos gasztro-ünnep alcíme „Környezetünk Értékei” volt, a témával a szervezők környezetünk helyi értékeire, egyediségére irányították a vendégek figyelmét, miközben a résztvevők az ételek elkészítésekor a térségben található nyersanyagokat vették alapul. A rangos eseményre hazánk minden tájáról érkeztek éttermek, valamint a SVÉT kötelékébe tartozó cukrászda, pékség és kávéház, de találkozhattunk a Neszmélyi Borvidék boraival és a Klapka György 1. Páncélosdandárral is. Az érdeklődők részt vehettek kóstolókon, könyvbemutatón, gyermekprogramokon, emellett pedig a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is a SVÉT éves találkozóján került sor a Magyar Konyha Magazin Év Termelője díjainak átadására, immáron 10. alkalommal. Az elismeréseket Lévai Anikó, a szerkesztő bizottság elnöke, Madary Orsolya lapigazgató, Borbás Marcsi és Vinkó József főszerkesztő adta át a díjazottaknak, a Csengő Manufaktúrának, a Szatmárikacsa Kft.-nek valamint a Csoroszlya-Farmnak.